Zelenski zatražio još oružja za Ukrajinu - Balkan Times

Zelenski zatražio još oružja za Ukrajinu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je u subotu da ruska agresija nikada nije bila ograničena samo na Ukrajinu i da joj je meta cijela Europa, pritom još jednom pozvavši Zapad na uvođenje potpunog embarga na ruske energente, te da Ukrajinu opskrbi s još oružja.

Zelenski zatražio još oružja za Ukrajinu – Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski poručio je u subotu da ruska agresija nikada nije bila ograničena samo na Ukrajinu i da joj je meta cijela Europa, pritom još jednom pozvavši Zapad na uvođenje potpunog embarga na ruske energente, te da Ukrajinu opskrbi s još oružja.

Zelenski je u obraćanju u subotu kasno navečer rekao da je ruska upotreba sile “katastrofa koja će neizbježno pogoditi sve”.

– Namjere ruske agresije nisu ograničene samo na Ukrajinu. Cijeli europski projekt je meta za Rusiju, ustvrdio je ukrajinski predsjednik, kojem je u subotu u posjetu u Kijev došao britanski premijer Boris Johnson.

Zelenski je rekao da si Rusija još uvijek može “priuštiti živjeti u iluzijama” i dovođenje novih vojnih snaga i nove opreme u Ukrajinu.

– To znači da trebamo još više sankcija i još više oružja za našu državu, apelirao je.

Nakon povlačenja od Kijeva, ruske snage gomilaju se na istoku zemlje, a Zelenskij je poručio da je Ukrajina spremna za tešku bitku s agresorom.

– Ovo će biti teška bitka, no mi vjerujemo u ovu borbu i u našu pobjedu. Spremni smo se istodobno boriti i tražiti diplomatske načine koji će omogućiti okončanje ovog rata, izjavio je Zelenski.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.