Vučić i Čović u Beogradu: Dogovor tri naroda je odgovor na krize - Balkan Times

Vučić i Čović u Beogradu: Dogovor tri naroda je odgovor na krize

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastali su se danas u Beogradu.

Vučić i Čović u Beogradu: Dogovor tri naroda je odgovor na krize – Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine Dragan Čović sastali su se danas u Beogradu.

Nakon susreta, Vučić je objavio da je odgovor na sve krize dogovor tri konstitutivna naroda u BiH.

„Srećan što mogu da ugostim Dragana Čovića, predstavnika hrvatskog naroda u BiH, sa kojim razgovaram o svim važnim regionalnim pitanjima, razume se, kao i o svim pitanjima od interesa za naše narode“, napisao je Vučić na nalogu “budućnostsrbijeav” na Instagramu, prenio je Tanjug.

‘Jasan odgovor na krize’

„Zajednički smo konstatovali da su Srbi, Hrvati i Bošnjaci konstitutivni narodi u BiH koji samo konsenzusom mogu da donesu odluke o svojoj budućnosti. Dakle, naš odgovor na sve krize je potpuno jasan – dogovor tri naroda“, dodao je.

Prije nekoliko dana Vučić je u Beogradu primio i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, s kojim je razgovarao o krizi u BiH, koja je počela bojkotom srpskih predstavnika u državnim institucijama nakon što je bivši visoki predstavnik za BiH Valentin Inzko nametnuo Zako o zabrani negiranja genocida.

Mogućnost susret sa Vučićem ovih dana je iskazao i predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

 

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.