U napadima jemenske vojske na vojnu bazu ubijeno najmanje 30 saudijskih plaćenika - Balkan Times

U napadima jemenske vojske na vojnu bazu ubijeno najmanje 30 saudijskih plaćenika

U napadima jemenske vojske na vojnu bazu ubijeno najmanje 30 saudijskih plaćenika - Veliki broj članova milicija odanih bivšem jemenskom predsjedniku, koje podržava i finansira Saudijska Arabija, ubijeni su kada su vojnici jemenske vojske i borci iz savezničkih Narodnih odbora pokrenuli udare na njihove položaje u južnoj pokrajini Lahidž.

U napadima jemenske vojske na vojnu bazu ubijeno najmanje 30 saudijskih plaćenika – Veliki broj članova milicija odanih bivšem jemenskom predsjedniku, koje podržava i finansira Saudijska Arabija, ubijeni su kada su vojnici jemenske vojske i borci iz savezničkih Narodnih odbora pokrenuli udare na njihove položaje u južnoj pokrajini Lahidž.

Lokalni zvaničnici i medicinski izvori rekli su da su jemenske trupe i njihovi saveznici u nedjelju izveli nekoliko napada koristeći naoružane bespilotne letjelice i balističke rakete na vojnu bazu al-Anad, koja je najveća baza u toj ratom razorenoj zemlji.

Ubijeno najmanje 30 militanata koje podržava Saudijska Arabija, a više od 50 ranjeno, kazali su izvori.

Najmanje tri civila izgubila su živote kada su saudijski graničari lansirali artiljerijske napade na dva odvojena stambena područja u jemenskoj sjeverozapadnoj pokrajini Sa'ada, kazali su lokalni izvori za televiziju Al-Masirah na arapskom jeziku.

Također, snage vojne koalicije predvođene Saudijskom Arabijom i njihovi plaćenici prekršili su 338 puta u posljednja 24 sata sporazum o prekidu vatre između zaraćenih strana u Hudejdi.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.