U Hrvatsku stiglo 19 izbjeglica iz Afganistana - Balkan Times

U Hrvatsku stiglo 19 izbjeglica iz Afganistana

Sinoć je u zagrebačku zračnu luku stiglo 19 afganistanskih državljana koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

U Hrvatsku stiglo 19 izbjeglica iz Afganistana – Sinoć je u zagrebačku zračnu luku stiglo 19 afganistanskih državljana koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, izvijestilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Hrvatska se u znak europske solidarnosti odazvala pozivu Europske službe za vanjsko djelovanje (EEAS) i odlučila prihvatiti 20 osoba čiji su životi i sigurnost ugroženi dolaskom talibanskog režima.

U suradnji Ministarstva vanjskih i europskih poslova te Ministarstva unutarnjih poslova provedene su sve potrebne radnje te je sinoć na zagrebački aerodrom pristiglo 19 afganistanskih državljana, odnosno tri porodice s djecom i jedan samac, piše Index.hr.

Radi se o osobama i članovima njihovih porodica koji su bili potpora EU delegaciji u Kabulu, a prethodno su prošli sve potrebne sigurnosne provjere. Svi su izrazili namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj.

Brigu o njima preuzeli su djelatnici MUP-ove Uprave za imigraciju, a s obzirom na to da se među njima nalazi deset maloljetnih osoba, bit će smješteni u MUP-ovom smještajnom objektu za ranjive skupine.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.