Trump zatražio od suda da se odblokira njegov Twitter profil - Balkan Times

Trump zatražio od suda da se odblokira njegov Twitter profil

Bivši američki predsjednik Donald Trump zatražio je od saveznog suda da se aktivira njegov blokirani profil na društvenoj mreži Twitter.

Trump zatražio od suda da se odblokira njegov Twitter profil – Bivši američki predsjednik Donald Trump zatražio je od saveznog suda da se aktivira njegov blokirani profil na društvenoj mreži Twitter.

Trumpovi advokati podnijeli su sudsku tužbu protiv Twittera i izvršnog direktora Jacka Dorseyja saveznom sudu na Floridi, javljaju američki mediji.

U obrazloženju se tvrdi da je Twitter zatvorio Trumpov račun zbog pritiska članova Kongresa Sjedinjenih Američkih Država.

“Sila je korištena za kontrolu političkog diskursa u ovoj zemlji na dosad neviđen i vrlo opasan način”, smatraju advokati.

U peticiji u kojoj se navodi da Twitter selektivno provodi pravila zatvaranja profila, kao dokaz je naveden primjer računa koji je aktivno koristila talibanska administracija u Afganistanu.

Platforme društvenih mreža Twitter, YouTube i Facebook u vlasništvu Googlea trajno su blokirale Trumpove račune 6. januara zbog navoda da je pridonio događajima u Kongresu i nepravilnostima na predsjedničkim izborima u SAD-u 2020. godine.

Izvor
(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.