Trump, Bolton i Netanjahu prestravljeni su iranskom moći - Balkan Times

Trump, Bolton i Netanjahu prestravljeni su iranskom moći

Trump, Bolton i Netanjahu prestravljeni su iranskom moći – “Dok je Trump onaj koji se udara u prsa i u osnovi kukavica koja je uvijek spremna pokrenuti kukavički napad iz zasjede, on nije spreman zaista voditi rat” – tvrdi američki analitičar Barret.

John Bolton je otkrio rukopis svoje nove neodobrene knjige, o iskustvima u Trumpovoj administraciji. A naravno, glavni naslovi su to da Bolton potvrđuje sve izvještaje o tome da je Trump nesposoban.

Također, mislim da Bolton odražava i ranije izvještaje o tome da ratnohušačka strana duboke države s nacionalnom sigurnošću ne smatra Trumpa veoma dobrim liderom, jer Trump nije pouzdan, a da je njegov instinkt to da se drži podalje od velikih ratova.

Sada nam Bolton kaže da se pridružio Trumpovoj administraciji s nadama da će dobiti neke velike ratove, posebno s Iranom. Bolton je dio Netanjahuove osovine, koja želi veliki bliskostočni rat protiv Irana, a Bolton je očigledno pokušao pritisnuti Trumpa da to pokuša ostvariti. A Trump je Boltonu rekao, prema Boltonovoj knjizi, da je već rekao Netanjahuu da će podržati bilo kakav izraelski napad na Iran.

Naravno, ono što Trump tu nije rekao, a što Bolton na neki način naglašava, je da Trump nije zainteresovan da sam napadne Iran.

Sada, iz Netanjahuve perspektive, očito Trumpovo uvjeravanje nije bilo dovoljno dobro, jer Izrael nije napao Iran.

U prošlosti je bilo izvještaja da je Netanjahu to želio, ali da su ga zaustavili ljudi na višem nivou u njegovoj vlastitoj vladi.

Dakle, šta ćemo s ta dva zla klovna, gdje je Trump uglavnom klovn, a Netanjahu uglavnom zao?

Oni ovdje izvode neku vrstu tamne komedije. Obojica se boje napasti Iran. To je humoristično.

Ukoliko pogledate statističke podatke o iranskoj ekonomiji, vojsci itd, ona nije ni blizu nivoa u SAD. Čak i u vojnom pogledu, Izrael ima stotine nuklearnih bojevih glava, priznaju ih oko 100, ali ih je vjerovatno 400. Naoružani su do zuba, finansirali su i podržavali najbogatije i najjače nacije u svijetu, počevši od Sjedinjenih Država. Bolton i Netanjahu

Pa ipak, Izrael je prestravljen Iranom, toliko prestravljen iranskim govorenjem istine, da Izrael osjeća potrebu da prevari Amerikance da se oni bore protiv Irana u ime Izraela. Bolton i Netanjahu

Dok je Trump onaj koji se udara u prsa i u osnovi kukavica koja je uvijek spremna pokrenuti kukavički napad iz zasjede na generala Kasima Sulejmanija, koji bi bio budući predsjednik, a nije spreman zaista voditi rat – što se pokazalo kad je Iran uzvratio i razrušio američku vojnu bazu u Iraku. A Trump je sjedio skrštenih ruku i nije učinio ništa.

Dakle, i Trump i Netanjahu predsjedavaju velikim, ali totalno korumpiranim vojskama i zemljama. I obojica se plaše krenuti za Iranom. A obojica na neki način govore drugome da to učini. Bolton i Netanjahu

Ne, ti to učini, ja se bojim preuzeti Iran. Ti to učini, a ja ću ti čuvati leđa. Trump kaže Netanjahuu da će mu čuvati leđa, a Netanjahu kaže da svakako, sigurno hoćeš. A zna da će Trump uvijek odustati.

Dakle, to je sve smiješno. Najjače i najkorumpiranije svjetske grupe očajnički pokušavaju dokrajčiti Islamsku Republiku, ali se plaše da to učine, pa se lupkaju i potpliću drugome o noge. To je jedna vrsta tragično-komičnog pristupa u pokušaju napada na Iran.

Tako da, znate, tu dolazi do izražaja kur'anski ajet: „oni su zamke pleli, a Allah ih je ometao, jer Allah to najbolje umije.“

Osim toga, do sada, neprijatelji Irana su na svakom koraku bili osujećeni vlastitim idiotizmom, umišljenošću, a možda i voljom Božijom. Bolton i Netanjahu

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.