Troškovi života u EU rastu, plate ostaju iste - Balkan Times

Troškovi života u EU rastu, plate ostaju iste

Evropska centralna banka je istakla ogromne neizvjesnosti oko ekonomije Eurozone u sjeni sukoba koji bjesni u Ukrajini.

Troškovi života u EU rastu, plate ostaju iste – Evropska centralna banka je istakla ogromne neizvjesnosti oko ekonomije Eurozone u sjeni sukoba koji bjesni u Ukrajini.

Troškovi života u Evropskoj uniji nastavljaju da rastu usred turbulencija na tržištu energije i rastućih cijena energije.

Milioni građana EU-a počinju osjećati udarac. Inflacija u Eurozoni od 19 zemalja trenutno iznosi 7,5%. Evropska centralna banka, ECB, želi da inflacija bude nešto ispod 2%. To znači da su troškovi života van kontrole, navodi se u izvještaju novinara PressTV iz Brisela.

ECB je u četvrtak saopštila da su cijene energije porasle za 45 posto u posljednjih dvanaest mjeseci. Povjerenje poslovanja i potrošača je palo zbog sukoba u Ukrajini i sankcija Rusiji. Postoje veliki problemi sa snabdijevanjem.

Troškovi života rastu, ali plate ne, prema ECB-u, a sljedeće ažuriranje Evropske centralne banke trebalo bi da se obavi 9. juna.

Koliko bi se stvari mogle pogoršati za građane EU od sada do tada? Na to pitanje, šefica Banke, Christine Lagarde, kratko odgovara sa “ko zna?”.

Izvor

(Stavovi iznešeni u tekstu ne predstavljaju nužno stavove BalkanTimes)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.