Zvicra miraton paketën e fundit të sanksioneve evropiane kundër Rusisë dhe Bjellorusisë - Balkan Times

Zvicra miraton paketën e fundit të sanksioneve evropiane kundër Rusisë dhe Bjellorusisë

Qeveria zvicerane njoftoi të mërkurën se do të vendosë më shumë sanksione ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë, si dhe sanksione të BE-së kundër Moskës që u miratuan javën e kaluar. Sipas IRNA, Këshilli Federal i Zvicrës në një deklaratë tha: Më 13 prill, Këshilli Federal vendosi të zbatojë masa të reja të BE-së kundër Rusisë dhe Bjellorusisë, me përjashtim të ndalimeve të transportit, të cilat nuk janë të nevojshme për Zvicrën për shkak të vendndodhjes së saj gjeografike. Zvicra nuk ka dalje në det dhe për këtë arsye mbështetet në kompanitë e transportit rrugor për furnizim. Më 7 prill, ambasadorët e Bashkimit Evropian miratuan paketën e pestë të sanksioneve kundër Rusisë, e cila në veçanti vendosi kufizime për individët dhe institucionet financiare, si dhe ndalimin e importit dhe furnizimit me qymyr nga Rusia. Pavarësisht deklarimit të neutralitetit, Zvicra ka mbështetur sanksionet e BE-së kundër Moskës për sulmin e saj ushtarak ndaj Ukrainës. Qeveria ruse muajin e kaluar miratoi një listë të vendeve të huaja që kryejnë veprime kundër Rusisë, kompanive dhe qytetarëve të saj, përfshirë Zvicrën.

Zvicra miraton paketën e fundit të sanksioneve evropiane kundër Rusisë dhe Bjellorusisë – Qeveria zvicerane njoftoi të mërkurën se do të vendosë më shumë sanksione ndaj Rusisë dhe Bjellorusisë, si dhe sanksione të BE-së kundër Moskës që u miratuan javën e kaluar.

Sipas IRNA, Këshilli Federal i Zvicrës në një deklaratë tha: Më 13 prill, Këshilli Federal vendosi të zbatojë masa të reja të BE-së kundër Rusisë dhe Bjellorusisë, me përjashtim të ndalimeve të transportit, të cilat nuk janë të nevojshme për Zvicrën për shkak të vendndodhjes së saj gjeografike.  Zvicra nuk ka dalje në det dhe për këtë arsye mbështetet në kompanitë e transportit rrugor për furnizim. Më 7 prill, ambasadorët e Bashkimit Evropian miratuan paketën e pestë të sanksioneve kundër Rusisë, e cila në veçanti vendosi kufizime për individët dhe institucionet financiare, si dhe ndalimin e importit dhe furnizimit me qymyr nga Rusia. Pavarësisht deklarimit të neutralitetit, Zvicra ka mbështetur sanksionet e BE-së kundër Moskës për sulmin e saj ushtarak ndaj Ukrainës. Qeveria ruse muajin e kaluar miratoi një listë të vendeve të huaja që kryejnë veprime kundër Rusisë, kompanive dhe qytetarëve të saj, përfshirë Zvicrën.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.