Zëvendëskryeministri rus udhëton në Teheran - Balkan Times

Zëvendëskryeministri rus udhëton në Teheran

Zëvendësministri i Diplomacisë Ekonomike i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit njoftoi vizitën e afërt të Zëvendëskryeministrit të Rusisë dhe Kryetarit të Komisionit të Përbashkët Ekonomik Iran-Rusi në Teheran.

Zëvendëskryeministri rus udhëton në Teheran – Zëvendësministri i Diplomacisë Ekonomike i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit njoftoi vizitën e afërt të Zëvendëskryeministrit të Rusisë dhe Kryetarit të Komisionit të Përbashkët Ekonomik Iran-Rusi në Teheran.

Sipas IRNA, “Mehdi Safari” Zëvendësministri i Diplomacisë Ekonomike i Ministrisë së Punëve të Jashtme të Iranit të shtunën në një takim të Shtabit të Koordinimit të Marrëdhënieve Ekonomike të Jashtme mbi “Komisionin e Përbashkët Ekonomik Rus” të mbajtur në prani të zyrtarëve përkatës dhe “Kazem Jalali” ambasador iranian në Rusi, tha: “Alexander Novak, zëvendëskryeministër i Rusisë dhe kryetar i Komisionit të Përbashkët Ekonomik të Rusisë dhe Iranit, do të udhëtojë në Teheran dhe do të takohet me Zëvendës Presidentin e Parë të Republikës Islamike të Iranit”. Bashkëpunimi financiar, zgjidhja e problemeve të tranzitit dhe bashkëpunimi në fushën e projekteve të naftës dhe gazit janë shpallur si synime të Komisionit të Përbashkët Ekonomik Iran-Rusi. “Kazem Jalali”, ambasadori iranian në Moskë, e quajti Rusinë një treg të mirë për eksporte, veçanërisht në fushën e veshjeve, produkteve të lëkurës dhe mbajtjen e komisioneve të përbashkëta e konsideroi si mundësi për të lehtësuar rritjen e procesit tregtar mes dy vendeve.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.