Zbulim i ri: Bio-robotët janë në gjendje të riprodhohen - Balkan Times

Zbulim i ri: Bio-robotët janë në gjendje të riprodhohen

Shkencëtarët në Shtetet e Bashkuara besojnë se bio-robotët e parë të gjallë në botë janë të aftë të riprodhohen.

Zbulim i ri: Bio-robotët janë në gjendje të riprodhohen – Shkencëtarët në Shtetet e Bashkuara besojnë se bio-robotët e parë të gjallë në botë janë të aftë të riprodhohen.

Sipas Sputnik, i cili citon revistën New Scientist, shkencëtarët amerikanë kanë zbuluar se organizmat artificialë të quajtur ksenopus mund të shumohen në një enë të vogël dhe të lëvizin qelizat e lira. Në vitin 2020, bio-robotët u krijuan nga qeliza burimore embrionale të bretkosës afrikane (Xenopus laevis), e cila është më pak se një milimetër në madhësi. Në këta bio-robotë, kur qelizat bashkohen, ato formojnë 3000 qeliza në pesë ditë, duke formuar bio-robotë të rinj. Bio-robotët janë mikro-robotë vetëshërues. Ato janë makina biologjike më pak se një milimetër të gjera dhe mjaft të vogla të afta për të lëvizur brenda trupit të njeriut. Ato janë krijuar nga qelizat e lëkurës, qelizat e zemrës dhe qelizat burimore që janë të ngulitura në embrionin e bretkosës. Shkenca e bio-robotikës i projekton robotët si një alternativë të qëndrueshme ndaj organeve të organizmave të gjalla.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.