Vrasësit e jamal Khashoggi jetojnë në vila luksoze në Riad - Balkan Times

Vrasësit e jamal Khashoggi jetojnë në vila luksoze në Riad

Të paktën tre anëtarë të një skuadre sulmi saudit të dënuar nga mbretëria për vrasjen e Jamal Khashoggi po jetojnë dhe punojnë “në një strehimore me shtatë yje” brenda një kompleksi sigurie të drejtuar nga qeveria në Riad, sipas një burimi të gazetës britanike The Guardian, të lidhur me anëtarë të lartë të inteligjencës saudite. Sipas mediumit në fjalë, vrasësit besohet të jenë duke qëndruar në vila dhe ndërtesa të drejtuara nga agjencia e Sigurimit të Shtetit të Arabisë Saudite – larg mureve të burgjeve të saj famëkeqe. Burimi ka folur me dy dëshmitarë që pretendojnë se i kanë parë vrasësit e gazetarit saudit. Ata thanë se anëtarët e familjes i vizitojnë shpesh burrat, të cilët janë në gjendje të përdorin një palestër dhe hapësirat e punës në vend. Të gjithë u dënuan para një gjykate saudite, në një gjyq të dënuar gjerësisht si mashtrim. Disa morën dënime me vdekje, të cilat më vonë u ndryshuan në burgim të përjetshëm. Këto raportime ngrenë dyshime të mëtejshme mbi pretendimet e Riadit për t’i mbajtur vrasësit përgjegjës dhe vijnë pasi këshilltari më i besueshëm i Princit të Kurorës, Mohammed bin Salman, Saud al-Kahtani është rishfaqur në oborrin mbretëror pas tre vjetësh i fshehur. Burimi i The Guardian konfirmoi se Tubaigy, shkencëtari mjeko-ligjor që “copëtoi” trupin e Khashoggi brenda konsullatës saudite në Stamboll, ishte një nga ata që u panë brenda objektit.

Vrasësit e jamal Khashoggi jetojnë në vila luksoze në Riad – Të paktën tre anëtarë të një skuadre sulmi saudit të dënuar nga mbretëria për vrasjen e Jamal Khashoggi po jetojnë dhe punojnë “në një strehimore me shtatë yje” brenda një kompleksi sigurie të drejtuar nga qeveria në Riad, sipas një burimi të gazetës britanike The Guardian, të lidhur me anëtarë të lartë të inteligjencës saudite.

Sipas mediumit në fjalë, vrasësit besohet të jenë duke qëndruar në vila dhe ndërtesa të drejtuara nga agjencia e Sigurimit të Shtetit të Arabisë Saudite – larg mureve të burgjeve të saj famëkeqe. Burimi ka folur me dy dëshmitarë që pretendojnë se i kanë parë vrasësit e gazetarit saudit. Ata thanë se anëtarët e familjes i vizitojnë shpesh burrat, të cilët janë në gjendje të përdorin një palestër dhe hapësirat e punës në vend. Të gjithë u dënuan para një gjykate saudite, në një gjyq të dënuar gjerësisht si mashtrim. Disa morën dënime me vdekje, të cilat më vonë u ndryshuan në burgim të përjetshëm. Këto raportime ngrenë dyshime të mëtejshme mbi pretendimet e Riadit për t’i mbajtur vrasësit përgjegjës dhe vijnë pasi këshilltari më i besueshëm i Princit të Kurorës, Mohammed bin Salman, Saud al-Kahtani është rishfaqur në oborrin mbretëror pas tre vjetësh i fshehur. Burimi i The Guardian konfirmoi se Tubaigy, shkencëtari mjeko-ligjor që “copëtoi” trupin e Khashoggi brenda konsullatës saudite në Stamboll, ishte një nga ata që u panë brenda objektit.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.