Ushtria do t’i ndihmojë spitalet e Londrës - Balkan Times

Ushtria do t’i ndihmojë spitalet e Londrës

Qeveria britanike po përdor ushtrinë për të lehtësuar mungesat e personelit nëpër spitalet e Londrës të shkaktuara nga një shpërthim i shpejtë i coronavirusit.

 Ushtria do t’i ndihmojë spitalet e Londrës – Qeveria britanike po përdor ushtrinë për të lehtësuar mungesat e personelit nëpër spitalet e Londrës të shkaktuara nga një shpërthim i shpejtë i coronavirusit.

Ministria e Mbrojtjes e Mbretërisë së Bashkuar (MM) njoftoi të premten se do të vendosë 200 personel në spitalet në të gjithë kryeqytetin, ku numri i personave të shtruar në spital me COVID-19 arriti në katërmijë këtë javë, më shumë se trefishi i asaj që ishte vetëm një muaj më parë, raporton CNN. Në të njëjtën kohë, rreth 10 mijë punonjës të Shërbimit Shëndetësor Kombëtar (NHS) në Londër janë aktualisht jashtë punës për shkak të COVID-19, sipas të dhënave nga NHS Angli. Në të gjithë Anglinë, më shumë se 82 mijë punonjës të kujdesit shëndetësor mungonin për shkak të coronavirusit që nga 2 janari. Ministria e Mbrojtjes tha se 40 mjekë të mbrojtjes do të ndihmojnë me kujdesin ndaj pacientëve, ndërsa 160 personel të detyrës së përgjithshme do të vendosen për të ndihmuar në punë të tjera, si mbajtja e stoqeve, kontrollimi i pacientëve në mbërritje dhe kryerja e kontrolleve bazë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.