UNICEF paralajmëron për kushtet e këqija arsimore për fëmijët në Jemen - Balkan Times

UNICEF paralajmëron për kushtet e këqija arsimore për fëmijët në Jemen

Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) ka paralajmëruar për kushtet e këqija arsimore për fëmijët jemenas për shkak të sulmeve të koalicionit agresor saudit në Jemen.

UNICEF paralajmëron për kushtet e këqija arsimore për fëmijët në Jemen – Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) ka paralajmëruar për kushtet e këqija arsimore për fëmijët jemenas për shkak të sulmeve të koalicionit agresor saudit në Jemen.

Sipas televizionit Al-Jazeera, Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët (UNICEF) njoftoi se më shumë se dy milionë fëmijë jemenas kanë braktisur shkollën për shkak të krizës së shkaktuar nga sulmet e koalicionit agresor saudit në Jemen dhe katër milionë fëmijë të tjerë ka gjasa të braktisin shkollën në Jemen nëse kriza në këtë vend vazhdon. UNICEF tha se sulmet e koalicionit saudit në Jemen kanë mbyllur 2,500 shkolla dhe kanë dëmtuar 66 përqind të shkollave të vendit. Fondi i Kombeve të Bashkuara për Fëmijët paralajmëroi gjithashtu se situata në Jemen po përkeqësohet në të gjitha nivelet ndërsa kriza e shkaktuar nga sulmet e koalicionit agresor saudit në Jemen vazhdon. Agjencitë e OKB -së, përfshirë Organizatën Botërore të Shëndetit dhe UNICEF, kanë paralajmëruar vazhdimisht se populli jemenas vazhdon të përballet me urinë dhe një katastrofë humanitare që është e paparë në shekullin e kaluar. Arabia Saudite, me mbështetjen e Shteteve të Bashkuara, Emiratet e Bashkuara Arabe dhe nga disa vende të tjera, ka filluar një pushtim ushtarak në Jemen që nga marsi 2015 dhe ndaj këtij vendi ka vendosur një rrethim tokësor, detar dhe ajror. Shpërthimi i luftës nga Arabia Saudite dhe aleatët e saj në Jemen deri më tani ka vrarë më shumë se 17,000 jemenas, ka plagosur me dhjetëra mijëra dhe ka zhvendosur me miliona jemenas.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.