Unë do të ngrihem kundër talebanëve - Balkan Times

Unë do të ngrihem kundër talebanëve

Djali i Ahmad Shah Masud, një nga udhëheqësit e vrarë të Afganistanit, njoftoi: Unë do të filloj një kryengritje të re kundër talebanëve në Afganistan.

Unë do të ngrihem kundër talebanëve  – Djali i Ahmad Shah Masud, një nga udhëheqësit e vrarë të Afganistanit, njoftoi: Unë do të filloj një kryengritje të re kundër talebanëve në Afganistan.

Sipas agjencisë ISNA, Ahmad Masud, një komandant i grupeve të armatosura në rajonin Panxhshir në veri të Kabulit dhe djali i Ahmad Shah Masud, theksoi se ai nuk ishte larguar nga Afganistani dhe do të niste një kryengritje të re kundër talebanëve, e ngjashme me atë të babait të tij. Mediat ruse raportuan se djali i Ahmad Shah Masud u largua nga vendi me helikopter ushtarak me një numër personalitetesh nga provinca Panxhshir. Vetë Ahmad Masud mohoi lajmin, duke thënë se ai nuk ishte larguar nga Afganistani dhe se ashtu si babai i tij, do të kryente një kryengritje kundër talebanëve. Panxhshiri, i ndodhur vetëm 80 milje në veri të Kabulit, është e vetmja nga 34 provincat e vendit që nuk ka rënë në duart e militantëve. Mendohet se shumë trupa elitë janë grumbulluar aty këto ditë. Ushtarët qeveritarë afganë që i janë drejtuar Panxhshirit kanë me vete edhe armë e pajisje ushtarake, përfshirë autoblinda e tanke.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.