Udhëheqësit e Polonisë dhe të tre shteteve baltike në Kiev dënuan Rusinë - Balkan Times

Udhëheqësit e Polonisë dhe të tre shteteve baltike në Kiev dënuan Rusinë

Presidentët e Polonisë, Lituanisë, Letonisë dhe Estonisë të mërkurën u takuan me Presidentin Volodymyr Zelensky në Kiev për të shprehur mbështetje edhe më të madhe ushtarake për Ukrainën dhe për ta mbajtur Rusinë përgjegjëse për veprimet e saj ushtarake.

Udhëheqësit e Polonisë dhe të tre shteteve baltike në Kiev dënuan Rusinë – Presidentët e Polonisë, Lituanisë, Letonisë dhe Estonisë të mërkurën u takuan me Presidentin Volodymyr Zelensky në Kiev për të shprehur mbështetje edhe më të madhe ushtarake për Ukrainën dhe për ta mbajtur Rusinë përgjegjëse për veprimet e saj ushtarake.

 Sipas Reuters, përpara takimit me Zelensky, katër presidentët vizituan zonat në rajonin e Kievit ku qindra civilë ishin vrarë dhe plagosur pas tërheqjes së Rusisë. “Presidenti polak Andrzej Doda në një konferencë shtypi në Kiev tha se ai dhe presidentët balltikë ishin me Zelenskyn.“Kjo nuk është luftë, është terrorizëm dhe të gjithë ata që kanë urdhëruar këto krime duhet të dalin para drejtësisë. Presidenti i Estonisë Alar Karis tha: Putini duhet ta humbasë këtë luftë ose nuk do të ketë paqe në Evropë. Vizita e katër presidentëve erdhi një ditë pasi presidenti amerikan Joe Biden tha se pushtimi i Ukrainës nga Moska ishte gjenocid. Zelensky për vizitorët e tij në Kiev tha se ai ishte mirënjohës që ata “qëndruan krah për krah me Ukrainën”.  “Këta katër liderë, katër kombe, na mbrojnë gjithmonë, na mbështesin gjithmonë”, tha ai. Sipas vlerësimeve të OKB-së, të paktën 1,892 civilë janë vrarë dhe 2,558 janë plagosur në Ukrainë që nga fillimi i luftës së Rusisë me fqinjin e saj perëndimor më 24 shkurt dhe numri aktual vlerësohet të jetë shumë më i lartë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.