Trojka evropiane shpreh shqetësimin për pasurimin e uraniumit nga Irani - Balkan Times

Trojka evropiane shpreh shqetësimin për pasurimin e uraniumit nga Irani

Ministritë e jashtme të tre vendeve evropiane kanë shprehur shqetësim për një raport të fundit të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike mbi pasurimin e uraniumit nga Irani.

Trojka evropiane shpreh shqetësimin për pasurimin e uraniumit nga Irani – Ministritë e jashtme të tre vendeve evropiane kanë shprehur shqetësim për një raport të fundit të Agjencisë Ndërkombëtare të Energjisë Atomike mbi pasurimin e uraniumit nga Irani.

Sipas agjencisë Sputnik, Britania, Gjermania dhe Franca, duke cituar një raport të kohëve të fundit nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Atomike, pohuan se lëvizja e Iranit për të prodhuar uranium metalik të pasuruar deri në 20 përqind ishte një çështje “shqetësimi serioz”. Trojka Evropiane gjithashtu bëri thirrje që Teherani të kthehet sa më shpejt të jetë e mundur në bisedime në Vjenë për ringjalljen e marrëveshjes bërthamore. Ndërsa Irani largohet nga bisedimet, po ndodhin realitete të reja që e komplikojnë kthimin në marrëveshjen bërthamore. Irani duhet të ndalojë veprimet e tij kontradiktore”, thuhet në deklaratën e Trojkës evropiane. Deklarata u lëshua nga Trojka evropiane ndërsa pala evropiane në marrëveshjen bërthamore nuk ka përmbushur asnjë nga angazhimet e saj në kuadër të kësaj marrëveshjeje dhe pas largimit të ish-administratës amerikane nga marrëveshja bërthamore, ata ndoqën vetëm politikat e Shtëpisë së Bardhë.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.