Thirrja e sindikatave franceze për një grevë mbarëkombëtare

Thirrja e sindikatave franceze për një grevë mbarëkombëtare

Sindikatat franceze bënë thirrje për një grevë mbarëkombëtare për të protestuar ndaj reformave të pensioneve dhe krizës së kostos së jetesës.

Thirrja e sindikatave franceze për një grevë mbarëkombëtare – ndërsa kushtet e jetesës së njerëzve në Francë bëhen më të vështira, sot janë planifikuar të mbahen më shumë se 200 demonstrata mbarëkombëtare me titullin “Rritja e pagave, jo mosha e daljes në pension”. Gjithashtu, në këtë grevë është kërkuar të bashkohen edhe punonjësit e hekurudhave Kombëtare Franceze për të rritur mundësinë e anulimit të punës së trenave. Sipas raportit, disa shoferë kamionësh dhe punëtorë detarë do të ndalojnë punën, si dhe disa punonjës e mësues të kopshteve dhe shkollave fillore. Një numër i punëtorëve të rafinerisë që punojnë për Total Energy gjithashtu do të futen në grevë për paga më të larta.  Tre të katërtat e punonjësve të kompanisë franceze Total Energy të martën kanë nisur grevën e tyre treditore; Një veprim ky që ka shkaktuar shqetësime për ndërprerjen e pikave të karburantit në Francë. Gazeta franceze “Liberation” e ka përcjellë këtë lajm si shqetësim për ndërprerjet në funksionimin e pikave të karburantit dhe ka shkruar: 35,000 punonjës të Total Energy kërkojnë rritje të pagave me 10%, ndërkohë që kompania realizoi një fitim të konsiderueshëm në tremujorin e dytë të këtij viti për shkak të rritjes së ndjeshme të çmimeve të karburanteve pas luftës në Ukrainë.

Burimi

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.