Teherani kundërshton raportin e Guterres për të drejtat e njeriut në Iran - Balkan Times

Teherani kundërshton raportin e Guterres për të drejtat e njeriut në Iran

Teherani kundërshton raportin e Guterres për të drejtat e njeriut në Iran- I pyetur nga IRNA për të komentuar raportin e Guterres, zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit Said Khatibzadeh tha të martën se Irani ka dërguar komentet dhe argumentet e tij të detajuara për secilin paragraf të raportit të shefit të OKB-së në zyrën e tij, por përgjigja e Iranit është neglizhuar. Raporti “bazohet në pretendime të rreme dhe dokumente të bazuara në burime jo të besueshme, dhe për këtë arsye, teksti kryesor i raportit bazohet kryesisht në përmbajtjen e pretendimeve dhe akuzave të grupeve armiqësore dhe kulteve terroriste,” tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit. Ai tha se raporti nuk përmend përgjegjësinë e atyre që qëndrojnë pas sanksioneve kundër Iranit dhe refuzon të pranojë efektet negative dhe shkatërruese të sanksioneve çnjerëzore të SHBA-së kundër Teheranit. Khatibzadeh e përshkroi gjithashtu një rezolutë të fundit të Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së për situatën e të drejtave të njeriut në Iran si “të motivuar politikisht” dhe “të padrejtë”. “Siç është theksuar në mënyrë të përsëritur, rezoluta të tilla janë të motivuara politikisht, të njëanshme dhe të padrejta”, tha ai duke shtuar se rezoluta ishte jokonstruktive dhe nuk kishte mbështetje nga shumica e shteteve anëtare.

Burimi

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.