Të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit largohen nga Mariupol - Balkan Times

Të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit largohen nga Mariupol

Qeveria ukrainase ka njoftuar se të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit janë evakuuar nga fabrika e çelikut në Mariupol dhe Kievi po punon për të hapur korridore humanitare për të gjithë banorët.

Të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit largohen nga Mariupol – Qeveria ukrainase ka njoftuar se të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit janë evakuuar nga fabrika e çelikut në Mariupol dhe Kievi po punon për të hapur korridore humanitare për të gjithë banorët.

Qeveria e Kievit ka njoftuar se të gjitha gratë, fëmijët dhe të moshuarit janë larguar nga fabrika e çelikut Azofestal në qytetin port të Mariupolit, njoftoi agjencia e lajmeve Mehr. Mariupoli është shkatërruar për javë të tëra nga bombardimet ruse dhe fabrika e çelikut është dëmtuar rëndë.    Presidenti ukrainas Volodymyr Zelinsky mbrëmë njoftoi se më shumë se 300 civilë ishin larguar nga fabrika e çelikut Azofestal që nga fillimi i procesit të evakuimit. Evakuimi i uzinës filloi rreth një javë më parë nën kujdesin e Kombeve të Bashkuara dhe Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq. Presidenti rus Vladimir Putin kohët e fundit ra dakord të përfshijë Kombet e Bashkuara dhe Komitetin Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq në evakuimin e uzinës Azofestal. Mariupol, një qytet në brigjet e detit Azov, është bërë një objektiv strategjik për Rusinë, për shkak të afërsisë së saj me gadishullin e Krimesë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.