Takht Revançi: Irani është i angazhuar për zbatimin e marrëveshjes bërthamore, me kusht që partnerët të përmbushin detyrimet e tyre - Balkan Times

Takht Revançi: Irani është i angazhuar për zbatimin e marrëveshjes bërthamore, me kusht që partnerët të përmbushin detyrimet e tyre

Ambasadori i Iranit dhe përfaqësuesi i përhershëm në Kombet e Bashkuara tha: Irani është i angazhuar për zbatimin e marrëveshjes bërthamore, me kusht që partnerët e tjerë të kësaj marrëveshjeje të përmbushin detyrimet e tyre dhe të gjitha sanksionet e padrejta të hiqen shpejt dhe me mundësinë e verifikimit.

Takht Revançi: Irani është i angazhuar për zbatimin e marrëveshjes bërthamore, me kusht që partnerët të përmbushin detyrimet e tyre – Ambasadori i Iranit dhe përfaqësuesi i përhershëm në Kombet e Bashkuara tha: Irani është i angazhuar për zbatimin e marrëveshjes bërthamore, me kusht që partnerët e tjerë të kësaj marrëveshjeje të përmbushin detyrimet e tyre dhe të gjitha sanksionet e padrejta të hiqen shpejt dhe me mundësinë e verifikimit.

Sipas IRNA, Majid Takht Revançi të mërkurën në një fjalim në Komitetin për Çarmatimin dhe Sigurinë Ndërkombëtare të Asamblesë së 76-të të Përgjithshme të OKB-së deklaroi se fakti i pamohueshëm në lidhje me marrëveshjen bërthamore është se ndërsa Irani ka respektuar angazhimet e tij përkatëse, tre vendet evropiane dhe Shtetet e Bashkuara nuk i kanë përmbushur detyrimet e tyre. Ambasadori i Iranit dhe përfaqësuesi i përhershëm në Kombet e Bashkuara shtoi se aftësia e mbrojtjes raketore e Iranit është ndjekur brenda kuadrit të të drejtave të patjetërsueshme vendase dhe në përputhje me detyrimet ndërkombëtare të vendit tonë. Takht Revançi paralajmëroi kundër përdorimit të armëve kimike dhe deklaroi se Republika Islamike e Iranit kundërshton ashpër armët e shkatërrimit në masë dhe bën thirrje për zbatimin e plotë dhe jo selektiv të Konventave kundër Armëve Kimike dhe Biologjike. Ai gjithashtu u bëri thirrje Shteteve të Bashkuara, si poseduesja e vetme e armëve kimike, të shkatërrojnë armët e tyre kimike sa më shpejt që të jetë e mundur. Përfaqësuesi i Përhershëm i Iranit në Kombet e Bashkuara i quan shqetësuese përpjekjet e fundit për të armatosur hapësirën jashtë dhe kibernetike dhe deklaroi se të dyja sferat duhet të mbeten paqësore dhe si trashëgimi e përbashkët e njerëzimit dhe në këtë drejtim, Kombet e Bashkuara duhet të kryejnë funksionin e tyre transparent sipas rregullit të konsensusit.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.