Shpërngulja e detyruar e banorëve nga provinca Panjshir e Afganistanit pas sulmeve të talebanëve - Balkan Times

Shpërngulja e detyruar e banorëve nga provinca Panjshir e Afganistanit pas sulmeve të talebanëve

Fronti i Rezistencës kundër talebanëve i udhëhequr nga Ahmad Masud në provincën Panjshir të Afganistanit njoftoi zhvendosjen e detyruar të banorëve të provincës pas sulmeve të talebanëve.

Shpërngulja e detyruar e banorëve nga provinca Panjshir e Afganistanit pas sulmeve të talebanëve – Fronti i Rezistencës kundër talebanëve i udhëhequr nga Ahmad Masud në provincën Panjshir të Afganistanit njoftoi zhvendosjen e detyruar të banorëve të provincës pas sulmeve të talebanëve.

Sipas Agjencisë së Lajmeve Iran Press, Fronti i Rezistencës Kombëtare të Afganistanit në krahinën verilindore Panjshir shkroi në Twitter të Premten se procesi i masakrimit dhe i shpërnguljes së detyruar të banorëve të provincës Panjshir nga talebanët po vazhdon. Anëtarët e Frontit të Rezistencës Kombëtare të Afganistanit në provincën Panjshir janë ende duke luftuar kundër talebanëve. Talibanët nuk kanë komentuar ende në lidhje me këtë lajm. Më herët, kundërshtarët e talebanëve në Panjshir mohuan pretendimet se grupi Taleban kishte kontroll të plotë të krahinës Panjshir. Talibanët, të cilët kanë qenë në pushtet në Afganistan që nga 15 gushti, njoftuan emrat e anëtarëve të qeverisë së tyre të përkohshme të martën në mbrëmje, 7 shtator. Kundërshtarët e talebanëve të udhëhequr nga Ahmad Masud, i biri i Ahmad Shah Massoud, heroi i ndjerë kombëtar afgan në provincën Panjshir, kundërshtuan qeverinë e përkohshme talebane. Kundërshtarët e talebanëve thonë se përbërja e kabinetit të talebanëve është një shenjë e monopolit të pushtetit dhe bie ndesh me premtimin e mëparshëm të grupit për të formuar një qeveri përfshirëse në Afganistan. Shpërngulja

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.