Shkencëtarët kinezë kanë zbuluar antitrupin e të gjitha mutacioneve të koronës - Balkan Times

Shkencëtarët kinezë kanë zbuluar antitrupin e të gjitha mutacioneve të koronës

Biologët molekularë kinezë thonë se kanë zbuluar një antitrup specifik që mund të kombinohet më qëndrueshëm me strukturën e re të virusit korona.

Shkencëtarët kinezë kanë zbuluar antitrupin e të gjitha mutacioneve të koronës – Biologët molekularë kinezë thonë se kanë zbuluar një antitrup specifik që mund të kombinohet më qëndrueshëm me strukturën e re të virusit korona.

Antitrupi i zbuluar mund të ndihmojë në prodhimin e një vaksine që do ta bëjë trupin rezistent ndaj të gjitha llojeve të koronavirusit, sipas shkencëtarëve në Biologjinë Molekulare në Kinë. Sipas eksperimenteve, molekula 35V5 përmban të gjitha mutacionet në koronavirusin në zhvillim dhe mund të kombinohet me proteinën e mutuar S të Omicronit. Një ekip mjekësh i udhëhequr nga profesori Ding Kai i Universitetit të Guangzhou thuhet se zbuloi antitrupin në gjakun e një qytetari kinez që ishte shëruar nga korona. Qëllimi i këtij studimi ishte të përftohej një numër i madh i qelizave B që prodhojnë antitrupa ndaj koronës së mutuar. Minjtë laboratorikë me antitrupa 35B5 u zbuluan se mbijetuan dhe mushkëritë e tyre nuk u dëmtuan ndjeshëm. Sipas shkencëtarëve, zhvillimi i një vaksine inovative bazuar në këtë zbulim do të mundësojë luftën kundër të gjitha mutacioneve të koronavirusit me efikasitet të lartë në muajt dhe vitet e ardhshme.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.