Sanksionet e BE-së ndaj naftës ruse; Vijnë së shpejti - Balkan Times

Sanksionet e BE-së ndaj naftës ruse; Vijnë së shpejti

New York Times raporton se vendet e BE-së ka të ngjarë të miratojnë së shpejti sanksionet ndaj naftës ruse.

Sanksionet e BE-së ndaj naftës ruse; Vijnë së shpejti – New York Times raporton se vendet e BE-së ka të ngjarë të miratojnë së shpejti sanksionet ndaj naftës ruse.

Rusia është eksportuesi më i madh i naftës në Evropë, duke përbërë 26 për qind të importeve të naftës së BE në vitin 2020. Eksportues të tjerë përfshijnë Norvegjinë, Kazakistanin, Shtetet e Bashkuara, Arabinë Saudite dhe Nigerinë. New York Times citoi zyrtarë të BE-së dhe diplomatë perëndimorë të kenë thënë se:  Delegatët evropianë do të takohen të mërkurën për të shqyrtuar një propozim përfundimtar që  pritet të miratojnë masat deri në fund të javës së ardhshme. Neë York Times raportoi: Me fillimin e embargos së naftës, vendet evropiane do të rrisin importet nga Gjiri Persik, Nigeria, Kazakistani dhe Republika e Azerbajxhanit. Wall Street Journal kishte raportuar më parë se nafta ruse mund të  sanksionohet krejtësisht pasi këtë javë Gjermania ndryshoi qëndrimin e saj. Sipas raportit, rikthimi i qëndrimit të Gjermanisë, një nga kundërshtarët kryesorë të ndërprerjes së tregtisë së naftës dhe gazit të BE-së me Rusinë,  erdhi pasi Berlini lidhi një marrëveshje me Poloninë për të importuar naftë përmes një porti balltik.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.