Rusisë vendos sanksione ndaj kryeministrit dhe ministrit të punëve të jashtme të Japonisë - Balkan Times

Rusisë vendos sanksione ndaj kryeministrit dhe ministrit të punëve të jashtme të Japonisë

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë deklaroi se ka vendosur sanksione ndaj më shumë se 60 zyrtarëve japonezë, duke përfshirë kryeministrin dhe ministrin e punëve të jashtme të saj.

Rusisë vendos sanksione ndaj kryeministrit dhe ministrit të punëve të jashtme të Japonisë – Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë deklaroi se ka vendosur sanksione ndaj më shumë se 60 zyrtarëve japonezë, duke përfshirë kryeministrin dhe ministrin e punëve të jashtme të saj.

Agjencia e lajmeve Fars njoftoi se Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë ka thënë se ka vendosur sanksione ndaj 63 individëve japonezë, duke përfshirë zyrtarë qeveritarë, gazetarë dhe profesorë universiteti, për sulme propagandistike dhe “retorikë të papranueshme” kundër Rusisë.

Ministria e Punëve të Jashtme të Rusisë tha në një deklaratë se sanksionet “përfshijnë sanksione kundër kryeministrit japonez Fumio Kishida, ministrit të jashtëm Yoshimasa Hayashi dhe ministrit të mbrojtjes Nobu Kishi”.

Sipas kësaj ministrie ruse, emrat e të cilëve janë në listën e sanksioneve nuk do të lejohen të hyjnë në Rusi deri në një njoftim të dytë.

Japonia ka rënë dakord më parë të vendosë sanksione të reja ndaj Rusisë duke e ndjekur politikën perëndimore dhe 398 individë të Rusisë, përfshirë vajzat e presidentit rus Vladimir Putin dhe gruan e ministrit të jashtëm rus Sergei Lavrov, janë shtuar në listën e sanksioneve.

Më herët, pas një mosmarrëveshje diplomatike midis Tokios dhe Moskës, qeveria Kishida vendosi të dëbojë një numër diplomatësh rusë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.