Rusia nuk do të vendosë forca të armatosura në Afganistan - Balkan Times

Rusia nuk do të vendosë forca të armatosura në Afganistan

Presidenti rus foli për situatën në Afganistan dhe përjashtoi çdo mundësi të vendosjes së forcave të armatosura në këtë vend të tensionuar pas largimit të trupave amerikane dhe marrjes së pushtetit nga talebanët.

Rusia nuk do të vendosë forca të armatosura në Afganistan – Presidenti rus foli për situatën në Afganistan dhe përjashtoi çdo mundësi të vendosjes së forcave të armatosura në këtë vend të tensionuar pas largimit të trupave amerikane dhe marrjes së pushtetit nga talebanët.

Duke iu drejtuar kongresit të partisë në pushtet Rusia e Bashkuar më 24 gusht, kreu i shtetit rus Vladimir Putin tha se vendi i tij nuk do të vendosë forcat e tij të armatosura në Afganistan. Ai shtoi se Moska kishte nxjerrë mësime nga ndërhyrja e Bashkimit Sovjetik në Afganistan që zgjati një dekadë (1979-1989). “Ju e dini se sa e vështirë dhe alarmante është situata në Afganistan sot. Ne po e monitorojmë nga afër këtë situatë, në bashkëpunim aktiv me aleatët tanë në CSTO [Organizata e Traktatit të Sigurisë Kolektive që bashkon Armeninë, Bjellorusinë, Kazakistanin, Kirgistanin, Rusinë dhe Taxhikistanin] ”, tha Vladimir Putin, duke shtuar:“ Sigurisht, ne nuk do të ndërhyjë në punët e brendshme të Afganistanit, e aq më pak të përfshijmë forcat tona të armatosura në një konflikt të gjithanshëm që ka qenë duke vazhduar në këtë vend për disa dekada “.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.