Rusia kritikon planet e SHBA për të vendosur forca në Azinë Qendrore pas tërheqjes nga Afganistani - Balkan Times

Rusia kritikon planet e SHBA për të vendosur forca në Azinë Qendrore pas tërheqjes nga Afganistani

Rusia ka kritikuar planet e raportuara nga Shtetet e Bashkuara për të vendosur trupa në rajonin e Azisë Qendrore pas tërheqjes së nxituar të forcave të huaja nga Afganistani dhe marrjes nën kontroll të këtij vendi nga ana e talebanëve.

Rusia kritikon planet e SHBA për të vendosur forca në Azinë Qendrore pas tërheqjes nga Afganistani – Rusia ka kritikuar planet e raportuara nga Shtetet e Bashkuara për të vendosur trupa në rajonin e Azisë Qendrore pas tërheqjes së nxituar të forcave të huaja nga Afganistani dhe marrjes nën kontroll të këtij vendi nga ana e talebanëve.

Ministri i Jashtëm rus Sergei Lavrov tha të martën se Moska nuk donte të shihte trupat amerikane në vendet e Azisë Qendrore dhe në jug të kufirit rus pasi ky veprim do ta bënte rajonin një objektiv për sulme militante. “Para së gjithash, Rusia nënshkroi një marrëveshje me këto vende, e cila kërkon që të gjithë anëtarët e CSTO [Organizata e Traktatit të Sigurisë Kolektive] të miratojnë vendosjen e trupave të huaja në territorin e një shteti anëtar,” tha Lavrov në një konferencë gjatë një vizite në Hungari. “Së dyti, duke vendosur ushtarë amerikanë, qëllimi i të cilëve është të bëjnë presion mbi Afganistanin dhe ta bombardojnë nëse është e nevojshme, këto vende do të ktheheshin menjëherë në një objektiv për sulme nga militantët” shtoi ai. Lavrov tha se ai dyshonte nëse ndonjë nga vendet në rajon ishte i gatshëm “të ndihmonte SHBA -të të realizonin iniciativat e tyre”. “Nëse mendoni se ndonjë vend në Azinë Qendrore ose diku tjetër është i interesuar të bëhet një objektiv në mënyrë që amerikanët të përmbushin iniciativat e tyre, unë me të vërtetë dyshoj se dikush ka nevojë për këtë,” theksoi Lavrov.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.