Rusia ka vendosur sanksione ndaj 61 zyrtarëve amerikanë - Balkan Times

Rusia ka vendosur sanksione ndaj 61 zyrtarëve amerikanë

Ministria e Jashtme e Rusisë në një deklaratë tha se 61 zyrtarë amerikanë, përfshirë sekretarin e Thesarit dhe sekretarin e Energjisë dhe me dhjetëra zyrtarë të lartë të mbrojtjes dhe medias ishin futur në listën e atyre që u ndaluan të udhëtonin në Rusi. Sipas Ministrisë së Jashtme ruse, këta individë janë drejtues të kompanive ushtarako-industriale, pronarë dhe menaxherë mediash, kompani të ndërtimit të avionëve dhe anijeve, si dhe zyrtarë të Departamentit të Shtetit të SHBA-së. Sanksionet vijnë pasi Departamenti i Thesarit i SHBA-së vendosi të enjten sanksione të reja ndaj një game të gjerë individësh dhe subjektesh ruse. Sanksionet e fundit të SHBA përfshijnë disa anije lundrimi dhe avionë që u përkasin zyrtarëve rusë. Lista përfshin gjithashtu Maria Zakharova, zëdhënëse e Ministrisë së Jashtme ruse, dhe Good Nisanov, një nga njerëzit më të pasur të Evropës dhe një investitor i pasurive të paluajtshme me lidhje të ngushta me zyrtarët e Moskës. Në të njëjtën kohë me shpalljen e sanksioneve, anëtarët e BE ranë dakord për një paketë të gjashtë sanksionesh kundër Rusisë, e cila do të ndalon importin e naftës ruse për gjashtë muajt e ardhshëm.

Burimi

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.