Rritja e tensioneve në marrëdhëniet Moskë-Tel Aviv / Thirret ambasadori izraelit - Balkan Times

Rritja e tensioneve në marrëdhëniet Moskë-Tel Aviv / Thirret ambasadori izraelit

Pas rritjes së tensioneve midis Rusisë dhe Izraelit për Ukrainën, Ministria e Jashtme ruse të dielën thirri ambasadorin izraelit.

Rritja e tensioneve në marrëdhëniet Moskë-Tel Aviv / Thirret ambasadori izraelit – Pas rritjes së tensioneve midis Rusisë dhe Izraelit për Ukrainën, Ministria e Jashtme ruse të dielën thirri ambasadorin izraelit.

Sipas IRNA, vendimi i Rusisë vjen pas qëndrimit të fundit të ministrit të Jashtëm izraelit, i cili dënoi sulmin ndaj Ukrainës. Qëndrimi i regjimit sionist ndaj evazionit rus ndaj Ukrainës ka qenë disi i paqartë. Nga njëra anë, në Asamblenë e Përgjithshme të OKB-së ai votoi në favor të një rezolute që dënonte sulmin ndaj Ukrainës dhe bënte të mundur përjashtimin e Rusisë nga Këshilli i OKB-së për të Drejtat e Njeriut, por nga ana tjetër ky regjim ka thënë se nuk do t’i bashkohej sanksioneve perëndimore kundër Rusisë. Ministri i Jashtëm izraelit Yair Lapid së fundmi në një deklaratë tha se Rusia ka kryer krime lufte dhe vota e Izraelit në Këshillin e të Drejtave të Njeriut të OKB-së, së bashku me shumë vende perëndimore, ka çuar në pezullimin e antarësimit të Rusisë. Rusia i ka quajtur komentet e Lapidit dhe votën e Izraelit në atë këshill “si faktor për të ardhur keq”. Në një lëvizje të paprecedentë, Rusia ka publikuar detaje të sulmeve të fundit ajrore izraelite në Siri dhe në të njëjtën kohë kur dënon fuqishëm Izraelin për ngjarjet e fundit në xhaminë Al-Aksa, ajo ka thënë se Izraeli e ka kthyer Gazën në një burg të madh për palestinezët. Rusia shkroi se Izraeli do ta përdorë dhe po abuzon me situatën në Ukrainë për të devijuar opinionin publik ndërkombëtar për çështjen palestineze, një çështje e cila është një nga konfliktet më të vjetra të pazgjidhura në botë. Rusia shtoi: Në kundërshtim me rezolutat e shumta të Këshillit të Sigurimit dhe Asamblesë së Përgjithshme të OKB-së, Izraeli vazhdon të pushtojë territoret palestineze. Izraeli deri tani ka hezituar t’i përgjigjet deklaratës së ashpër politike të Rusisë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.