Presidenti Raisi thekson në përfundimin e projekteve të përbashkëta të Iranit dhe Bjellorusisë - Balkan Times

Presidenti Raisi thekson në përfundimin e projekteve të përbashkëta të Iranit dhe Bjellorusisë

Presidenti i Republikës Islamike të Iranit të enjten në mbrëmje gjatë një takimi me Presidentin e Bjellorusisë Alexander Lukashenko tha: "Përfundimi i projekteve të përbashkëta të të dy vendeve sa më shpejt të jetë e mundur mund të përshpejtojë dhe lehtësojë procesin e zgjerimit të ndërveprimeve ekonomike dypalëshe."

Presidenti Raisi thekson në përfundimin e projekteve të përbashkëta të Iranit dhe Bjellorusisë – Presidenti i Republikës Islamike të Iranit të enjten në mbrëmje gjatë një takimi me Presidentin e Bjellorusisë Alexander Lukashenko tha: “Përfundimi i projekteve të përbashkëta të të dy vendeve sa më shpejt të jetë e mundur mund të përshpejtojë dhe lehtësojë procesin e zgjerimit të ndërveprimeve ekonomike dypalëshe.”

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, Presidenti iranian Ebrahim Raisi të enjten në mbrëmje, në ditën e parë të vizitës së tij në Taxhikistan, gjatë një takimi me Presidentin e Bjellorusisë Alexander Lukashenko, theksoi se përparësia e qeverisë iraniane është ekonomike, duke shtuar: “Unë kërkoj zhvillimin e marrëdhënieve ekonomike në rajon dhe i kam udhëzuar ministrat e ekonomisë dhe teknologjisë të ndjekin zbatimin e marrëveshjeve të përbashkëta”. Më tej, Presidenti i Republikës Islamike të Iranit vuri në dukje se Teherani dhe Minsku kanë baza dhe kapacitete shumë të mira për të zgjeruar marrëdhëniet mes tyre, të cilat duhet të thellohen. Presidenti i Republikës Islamike të Iranit shtoi: “Zhvillimi i marrëdhënieve rajonale është një nga mënyrat për t’u përballur me sanksionet, dhe vende të tilla si Irani dhe Bjellorusia kanë gjetur terrenin dhe mënyrat për të kapërcyer sanksionet.” “Asnjë vend nuk ka arritur të imponojë politikat e tij ndaj vendeve të tjera me sanksione, dhe sanksionet janë në thelb një politikë e dështuar në botë,” shtoi ai. Lukashenko gjithashtu theksoi interesin e vendit të tij në zgjerimin e marrëdhënieve ekonomike dhe bashkëpunimit me Republikën Islamike të Iranit. “Ne duhet të krijojmë një grup pune të përbashkët për të përpiluar një udhërrëfyes operativ për përmirësimin e marrëdhënieve midis dy vendeve, përveç përshpejtimit të përfundimit të projekteve të përbashkëta,” tha Presidenti i Bjellorusisë Alexander Lukashenko.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.