Presidenti i Kroacisë: Do të pengoj Suedinë dhe Finlandën që të anëtarësohen në NATO - Balkan Times

Presidenti i Kroacisë: Do të pengoj Suedinë dhe Finlandën që të anëtarësohen në NATO

Presidenti kroat Zoran Milanovic tha: Nëse ai përfaqëson Kroacinë në samitin e Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) në Madrid, ai do të bllokojë pranimin e Suedisë dhe Finlandës.

Presidenti i Kroacisë: Do të pengoj Suedinë dhe Finlandën që të anëtarësohen në NATO – Presidenti kroat Zoran Milanovic tha: Nëse ai përfaqëson Kroacinë në samitin e Organizatës së Traktatit të Atlantikut të Veriut (NATO) në Madrid, ai do të bllokojë pranimin e Suedisë dhe Finlandës.

Sipas IRNA, presidenti kroat Milanovic, i cili më parë kishte shprehur kundërshtimin e tij ndaj anëtarësimit të mundshëm të Finlandës dhe Suedisë në NATO, shtoi: Si kreu i shtetit që përfaqëson Kroacinë në samitin e NATO-s, unë do të vë veton ndaj pranimit. Sipas kushtetutës kroate, presidenti është komandanti suprem i ushtrisë së vendit dhe ka autoritetin të thotë fjalën e fundit në politikën e jashtme. Zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme ruse Maria Zakharova paralajmëroi se bashkimi i Finlandës dhe Suedisë në NATO do t’i fuste ato në një pikë grindjeje midis aleancës dhe Rusisë. Zakharova shpjegoi: “Nëse Finlanda dhe Suedia i bashkohen aleancës, ato do të bëhen një hapësirë ​​për një konfrontim midis NATO-s dhe Rusisë, me pasoja të gjera, duke përfshirë marrëdhëniet tona të fqinjësisë së mirë, të cilat janë testuar me kalimin e kohës.” Më herët, mediat skandinave raportuan se Suedia dhe Finlanda kishin aplikuar për t’u anëtarësuar në NATO nga mesi i majit.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.