Pentagoni: Shtetet e Bashkuara deri më tani kanë trajnuar 23,000 trupa ukrainase - Balkan Times

Pentagoni: Shtetet e Bashkuara deri më tani kanë trajnuar 23,000 trupa ukrainase

Një punonjës i Pentagonit deklaroi se Amerika ka trajnuar më shumë se 23,000 trupa ukrainase që nga viti 2015.

Pentagoni: Shtetet e Bashkuara deri më tani kanë trajnuar 23,000 trupa ukrainase – Një punonjës i Pentagonit deklaroi se Amerika ka trajnuar më shumë se 23,000 trupa ukrainase që nga viti 2015.

Shtetet e Bashkuara kanë trajnuar më shumë se 23,000 trupa ukrainase nga viti 2015 deri në janar 2022, njoftoi agjencia e lajmeve Mehr. “Që nga fillimi i misionit të Grupit të Trajnimit Shumëkombësh të Përbashkët të Ukrainës deri në janar 2022, ne kemi trajnuar gjithsej 23,000 Forca të Armatosura të Ukrainës nga 17 batalione të ndryshme dhe 11 brigada,” tha gjenerali Joseph Hilbert, një zyrtar i Pentagonit. Pentagoni ka investuar 126 milionë dollarë në trajnimin e personelit ushtarak ukrainas që nga fillimi i misionit në vitin 2015, sipas zyrtarit të Pentagonit. Burimet amerikane thonë gjithashtu se vendi aktualisht po trajnon një grup të dytë prej rreth 50 instruktorësh ushtarakë ukrainas për të punuar me pajisje të rënda, radarë dhe automjete të blinduara të dërguara nga Shtetet e Bashkuara në Kiev gjatë operacionit ushtarak rus në këtë vend.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.