Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron për shpërthimin e species delta të Koronës - Balkan Times

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron për shpërthimin e species delta të Koronës

Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se lloji "Delta" (Indian) i koronavirusit, si lloji më i shpejtë dhe i identifikuar se përhapet më lehtë, po bëhet i rrezikshëm në shumë pjesë të botës me aftësinë për të infektuar dhe dëmtuar rëndë më të dobëtit.

Organizata Botërore e Shëndetësisë paralajmëron për shpërthimin e species delta të Koronës- Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) thotë se lloji “Delta” (Indian) i koronavirusit, si lloji më i shpejtë dhe i identifikuar se përhapet më lehtë, po bëhet i rrezikshëm në shumë pjesë të botës me aftësinë për të infektuar dhe dëmtuar rëndë më të dobëtit.

Në një intervistë me CNBC të martën, Dr. Mike Ryan, Drejtori Ekzekutiv i Programit Shëndetësor të Organizatës Botërore, vuri në dukje se lloji “Delta” i virusit korona është për shkak për shkallën e lartë të transmetimit dhe rritjen e aftësisë së ngjitjes tek të tjerët duke e bërë këtë specie më vdekjeprurëse.

Ai shtoi se speciet e mutuara janë veçanërisht më të shpejta dhe më të përgatitura që të gjejnë individët e prekshëm dhe janë më të efektshme se speciet e mëparshme, kështu që njerëzit që nuk janë vaksinuar mund të jenë edhe më të rrezikuar. Delta Koronavirus është virusi më shumë ngjitës, që  për herë të parë u identifikuar në Indi.

Pikëpamjet e shprehura nga autorët janë pikëpamjet e tyre dhe nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e BalkanTimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.