OKB: 3100 civilë janë vrarë në Ukrainë - Balkan Times

OKB: 3100 civilë janë vrarë në Ukrainë

Zyra e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut thotë se më shumë se 3,000 civilë janë vrarë në Ukrainë që kur Rusia nisi ofensivën e saj në Ukrainë në fund të shkurtit.

OKB: 3100 civilë janë vrarë në Ukrainë – Zyra e Komisionerit të Lartë të Kombeve të Bashkuara për të Drejtat e Njeriut thotë se më shumë se 3,000 civilë janë vrarë në Ukrainë që kur Rusia nisi ofensivën e saj në Ukrainë në fund të shkurtit.

Komisioneri i Lartë i OKB-së për të Drejtat e Njeriut , pa përmendur apo mbajtur askënd përgjegjës, tha se më shumë se 3,153 viktima të luftës në Ukrainë ishin vrarë nga mjete shpërthyese me intesitet të lartë, si raketa dhe sulme ajrore, raportoi IRNA. Zyra gjithashtu tha se për shkak të aksesit në informacion dhe përleshjeve të vazhdueshme në pjesë të Ukrainës, numri aktual i viktimave civile në Ukrainë mund të jetë dukshëm më i lartë. “Kombet e Bashkuara nuk do të zhgënjehen dhe do të dyfishojnë përpjekjet e tyre për të shpëtuar jetë dhe për të lehtësuar vuajtjet e popullit ukrainas”, shkroi të premten në Twitter Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres.  Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së të enjten në mbrëmje  bëri thirrje për rihapjen e korridoreve humanitare për evakuimin e civilëve nga qyteti ukrainas Mariupol, duke thënë se qyteti i rrethuar ishte një krizë brenda tjetrës.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.