Ne kemi bërë shumë gabime në dy dekadat e fundit në Afganistan - Balkan Times

Ne kemi bërë shumë gabime në dy dekadat e fundit në Afganistan

Në reagimin e tij të parë ndaj rënies së qeverisë së Kabulit dhe ngritjes së talebanëve, Joe Biden tha: Duhet të jemi të sinqertë, Shtetet e Bashkuara në dy dekadat e fundit kanë ndërmarrë shumë hapa të gabuara në Afganistan.

Ne kemi bërë shumë gabime në dy dekadat e fundit në Afganistan – Në reagimin e tij të parë ndaj rënies së qeverisë së Kabulit dhe ngritjes së talebanëve, Joe Biden tha: Duhet të jemi të sinqertë, Shtetet e Bashkuara në dy dekadat e fundit kanë ndërmarrë shumë hapa të gabuara në Afganistan.

Sipas IRNA, gjatë një fjalimi në Shtëpinë e Bardhë, Presidenti amerikan Biden pranoi gabimet e shumta të bëra në Afganistan gjatë dy dekadave të pranisë ushtarake amerikane në këtë vend dhe mori përgjegjësinë për situatën aktuale në Afganistan, duke thënë: Misioni ynë në Afganistan nuk ka qenë kurrë ndërtimi i kombit. Biden shprehu keqardhjen për dy dekadat e pushtimit amerikan të Afganistanit dhe tha: Unë nuk e mashtroj popullin amerikan duke pretenduar se qëndrimi pak më i gjatë në Afganistan do të ndryshonte gjithçka. Biden theksoi gjithashtu se unë jam Presidenti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës dhe i pranoj të gjitha përgjegjësitë, jam shumë i trishtuar nga faktet me të cilat po përballemi tani, por nuk jam penduar për vendimin tim për t’i dhënë fund luftës amerikane në Afganistan. Forcat talebane hynë në Kabul (kryeqyteti i Afganistanit) të Dielën (më 15 Gusht), pasi presidenti afgan Muhamed Ashraf Ghani u largua nga Kabuli. Me largimin e Ashraf Ghani nga Kabuli, qeveria e tij ra menjëherë.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.