Mesazhi i Presidentit të Republikës Islamike të Iranit drejtuar Sejed Hasan Nasrallah - Balkan Times

Mesazhi i Presidentit të Republikës Islamike të Iranit drejtuar Sejed Hasan Nasrallah

Sipas Klubit të Gazetarëve të Rinj (YJC), Presidenti i Republikës Islamike të Iranit, Sejed Ebrahim Raisi, i dërgoi një mesazh Sekretarit të Përgjithshëm të Hezbollahut të Libanit, Sejed Hasan Nasrallah, duke e falënderuar për mesazhin e tij urues.

Mesazhi i Presidentit të Republikës Islamike të Iranit drejtuar Sejed Hasan Nasrallah – Sipas Klubit të Gazetarëve të Rinj (YJC), Presidenti i Republikës Islamike të Iranit, Sejed Ebrahim Raisi, i dërgoi një mesazh Sekretarit të Përgjithshëm të Hezbollahut të Libanit, Sejed Hasan Nasrallah, duke e falënderuar për mesazhin e tij urues.

Mesazhi i Presidentit iranian thekson: “Hezbollahu i Libanit është një institucion fisnik që, falë udhëheqjes suaj, ka dhënë fryte përmes përpjekjeve dhe xhihadit të besimtarëve të rinj revolucionarë dhe gjakut të pastër të dëshmorëve.” Mesazhi thekson se autoriteti i Rezistencës Islamike e ka kthyer vijën e parë të frontit të të rinjve revolucionarë në një makth për regjimin sionist, i cili i ka privuar nga gjumi sionistët dhe madje ka imponuar një ekuacion të ri parandalues ​​ndaj këtij regjimi uzurpues. Presidenti i Republikës Islamike të Iranit në këtë mesazh theksoi: “Roli që Rezistenca Islamike ka luajtur në forcimin e paqes dhe sigurisë dhe luftimin e terrorizmit ndërkombëtar dhe terrorizmit takfirist, e ka kthyer këtë lëvizje revolucionare në një element efektiv në ekuacionet rajonale”. “Asnjë parti politike, ushtarake ose e sigurisë në rajon dhe asnjë fuqi ndërkombëtare nuk mund të injorojë ekzistencën e Hezbollahut,” tha Raisi. Presidenti i Republikës Islamike të Iranit shtoi: “Sot, Rezistenca Islamike është bërë një shkollë e plotë që ngre flamurin e sigurisë dhe stabilitetit në Liban dhe bën thirrje për çlirimin e Palestinës së pushtuar, dhe sot Rezistenca kërkon zhvillim dhe paqe të bazuar në drejtësi në rajon.”

Burimi

Balkantimes

 

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.