Marrëdhëniet midis Teheranit dhe Islamabadit janë afatgjata, doktrinare dhe njerëzore - Balkan Times

Marrëdhëniet midis Teheranit dhe Islamabadit janë afatgjata, doktrinare dhe njerëzore

Seyyed Ibrahim Raisi këtë mbrëmje (e enjte) gjatë një takimi me Ministrin e Jashtëm pakistanez Shah Mahmood Qureshi i përshkroi marrëdhëniet midis Teheranit dhe Islamabadit si të qëndrueshme, doktrinare dhe të bazuara në një qasje të përqendruar tek njerëzit.

Marrëdhëniet midis Teheranit dhe Islamabadit janë afatgjata, doktrinare dhe njerëzore – Seyyed Ibrahim Raisi këtë mbrëmje (e enjte) gjatë një takimi me Ministrin e Jashtëm pakistanez Shah Mahmood Qureshi i përshkroi marrëdhëniet midis Teheranit dhe Islamabadit si të qëndrueshme, doktrinare dhe të bazuara në një qasje të përqendruar tek njerëzit.

Sipas IRNA, Presidenti i Iranit vuri në dukje se: “Forcimi i marrëdhënieve dypalëshe mund të hapë rrugën për zhvillimin dhe forcimin e bashkëpunimit rajonal dhe ndërkombëtar midis Iranit dhe Pakistanit.” Raisi e quajti tërheqjen e SHBA nga Afganistani një pikë kthese për ndërveprimin e të gjitha palëve dhe grupeve etnike afgane për paqen, sigurinë dhe stabilitetin në Afganistan dhe tha: “Sigurisht, prania e SHBA në Afganistan dhe rajon nuk garanton siguri. ” Raisi theksoi se vendet e rajonit, veçanërisht Irani dhe Pakistani, mund të punojnë së bashku për të lehtësuar ndërveprimin e grupeve etnike dhe grupeve aktive në Afganistan për të vendosur siguri dhe paqe në atë vend, në mënyrë që ata të përcaktojnë vetë fatin e tyre. Ministri i Jashtëm pakistanez Shah Mahmood Qureshi gjithashtu i quajti marrëdhëniet midis Iranit dhe Pakistanit historike dhe të thella dhe tha: “Pakistani kërkon të forcojë marrëdhëniet midis dy vendeve në fusha të ndryshme ekonomike, politike dhe rajonale.” Ministri i Jashtëm pakistanez theksoi më tej rëndësinë e bashkëpunimit dhe koordinimit midis Teheranit dhe Islamabadit për vendosjen dhe arritjen e paqes dhe stabilitetit të qëndrueshëm në Afganistan dhe tha: “Republika Islamike e Iranit është një lojtar kryesor në zhvillimet rajonale, kështu që ne besojmë se duke punuar së bashku ne mund të vendosim dhe forcojmë paqen dhe stabilitetin në rajon, veçanërisht në Afganistan.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.