Le Drian: Parisi nuk do të ketë asnjë lidhje me talebanët gënjeshtarë - Balkan Times

Le Drian: Parisi nuk do të ketë asnjë lidhje me talebanët gënjeshtarë

Ministri i Jashtëm francez Jean-Yves Le Drian ka thënë se talebanët gënjejnë për njerëzit që largohen nga Afganistani dhe se Franca nuk do të ketë asnjë lidhje me qeverinë e re afgane.

Le Drian: Parisi nuk do të ketë asnjë lidhje me talebanët gënjeshtarë – Ministri i Jashtëm francez Jean-Yves Le Drian ka thënë se talebanët gënjejnë për njerëzit që largohen nga Afganistani dhe se Franca nuk do të ketë asnjë lidhje me qeverinë e re afgane.

“Ata thanë se lejuan disa të huaj dhe afganë të largoheshin lirshëm dhe folën për një qeveri gjithëpërfshirëse, por ata gënjejnë”, tha shefi i diplomacisë franceze. Ai i tha Channel 5 të Francës se Parisi refuzon të njohë ose të ketë ndonjë lidhje me qeverinë talebane. “Ne kërkojmë veprim nga talebanët, ata do të kenë nevojë për një atmosferë të frymëmarrjes ekonomike dhe të marrëdhënieve ndërkombëtare,” tha ai. Franca kishte evakuuar rreth 3,000 njerëz nga Afganistani dhe kishte zhvilluar bisedime teknike me talebanët për t’i evakuuar ata. Jean-Yves Le Drian, i cili sot do niset për në Doha, tha se kishte ende një numër shtetasish francezë dhe disa qindra afganë të lidhur me Francën në Afganistan.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.