Lajm i keq i BE-së për Turqinë - Balkan Times

Lajm i keq i BE-së për Turqinë

Këshilli i Ministrave të BE-së ka vendosur të vazhdojë bllokimin e bisedimeve të anëtarësimit të Turqisë në BE.

Lajm i keq i BE-së për Turqinë – Këshilli i Ministrave të BE-së ka vendosur të vazhdojë bllokimin e bisedimeve të anëtarësimit të Turqisë në BE.

Në takimin e fundit të Bashkimit Evropian në vitin 2021, anëtarët e Këshillit të Ministrave të Bashkimit Evropian ranë dakord unanimisht që negociatat e anëtarësimit të Turqisë të mbeten të mbyllura për shkak të mospërputhjes së Turqisë me standardet dhe prioritetet evropiane. “Fatkeqësisht, në rrethana të tilla, është e pamundur të merret në konsideratë hapja e negociatave për anëtarësimin e Turqisë në Bashkimin Evropian”, thuhet në deklaratën përfundimtare të këshillit, duke iu referuar distancës në rritje të Ankarasë nga Bashkimi Evropian. Deklarata i referohej konfliktit midis politikës së jashtme të Turqisë dhe unionit për çështjet rajonale, përfshirë Libinë, dhe kritikoi Ankaranë për shkeljen e marrëveshjeve doganore. Një deklaratë nga Këshilli i Ministrave të BE-së kritikoi qasjen e Ankarasë për kufizimin e lirisë së shprehjes, mendimit dhe pavarësisë së gjyqësorit, ndërsa shprehu shqetësimin për rënien në rritje të demokracisë, të drejtave të njeriut dhe të drejtave themelore në Turqi. Bisedimet e anëtarësimit të Turqisë në BE, të cilat filluan në vitin 2005, janë pezulluar pas një grusht shteti të dështuar në Turqi në korrik 2016.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.