Kthimi i azilkërkuesve ukrainas për shkak të urisë dhe shpërnguljes në vendet fqinje - Balkan Times

Kthimi i azilkërkuesve ukrainas për shkak të urisë dhe shpërnguljes në vendet fqinje

Azilkërkuesit ukrainas janë detyruar të kthehen në atdheun e tyre pasi të uritur dhe të pastrehë kanë pritur shumë gjatë në Poloni për marrjen e azilit.

Kthimi i azilkërkuesve ukrainas për shkak të urisë dhe shpërnguljes në vendet fqinje – Azilkërkuesit ukrainas janë detyruar të kthehen në atdheun e tyre pasi të uritur dhe të pastrehë kanë pritur shumë gjatë në Poloni për marrjen e azilit.

Sipas Business Insider; Qindra ukrainas filluan të kalojnë kufirin perëndimor dhe të ikin në Poloni vetëm disa orë pasi forcat ruse pushtuan Ukrainën në orët e para të 24 shkurtit.  Por këta azilkërkues nuk janë në gjendje të paguajnë për akomodimin në Evropë ndërsa presin miratimin e vizës së tyre të udhëtimit për në MB.  Sipas shifrave të fundit nga Ministria e Brendshme Britanike; Deri më tani, vetëm 1,200, ose 2.8 për qind e 43,000 ukrainasve të zhvendosur që kërkojnë azil në MB, kanë mundur të hyjnë në vend me viza. Shumë refugjatë që jetojnë në Varshavë, kryeqytetin e Polonisë, nuk janë gjithashtu në gjendje të marrin me qira banesa të përballueshme. Shumë prej këtyre azilkërkuesve janë zhvendosur edhe në vende të tjera fqinje, si Hungaria dhe janë vendosur përkohësisht në këtë vend. Kombet e Bashkuara njoftuan së fundmi se më shumë se 3.3 milionë njerëz janë larguar nga Ukraina dhe 6.5 milionë të tjerë janë zhvendosur që nga fillimi i luftës në Ukrainë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.