Kryeministrja e Suedisë kundër anëtarësimit në NATO

Kryeministrja e Suedisë kundër anëtarësimit në NATO

Kryeministrja e Suedisë ka theksuar se qëndrimi i Suedisë në lidhje me mosanëtarësimin në NATO, vazhdon të jetë i njëjti.

Kryeministrja e Suedisë kundër anëtarësimit në NATO – Kryeministrja e Suedisë ka theksuar se qëndrimi i Suedisë në lidhje me mosanëtarësimin në NATO, vazhdon të jetë i njëjti.

Agjencia e lajmeve Anatoly njoftoi se Magdalena Anderson, kryeministrja e Suedisë, ka deklaruar: “Suedia nuk ka kurrfarë programi për anëtarësim në NATO dhe ky vend vetë merr vendim në lidhje me politikat e veta të sigurisë”.

Vlen të theksohet se Maria Zakharova, zëdhënësja e Ministrisë së Jashtme të Suedisë, ditën e premte në konferencën për shtyp në Moskë, deklaroi: “Është plotësisht e qartë se anëtarësimi i Finlandës dhe Suedisë në NATO që është një bllok ushtarak, do të ketë pasoja serioze politike dhe ushtarake”.

Edhe Sana Marin, kryeministrja e Finlandës, gjithashtu ka deklaruar: “Pas operacioneve ushtarake të Rusisë ndaj Ukrainës, çështja e anëtarësimit të Finlandës në NATO ka ndryshuar”.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.