Këshilli i Sigurimit i OKB-së duhet ta detyrojë Izraelin t'i japë fund agresionit kundër Sirisë - Balkan Times

Këshilli i Sigurimit i OKB-së duhet ta detyrojë Izraelin t’i japë fund agresionit kundër Sirisë

Ambasadori i përhershëm i Iranit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara i ka bërë thirrje Këshillit të Sigurimit të detyrojë regjimin izraelit t'i japë fund akteve të tij të agresionit kundër sovranitetit dhe integritetit territorial të Sirisë.

Këshilli i Sigurimit i OKB-së duhet ta detyrojë Izraelin t’i japë fund agresionit kundër Sirisë – Ambasadori i përhershëm i Iranit në Organizatën e Kombeve të Bashkuara i ka bërë thirrje Këshillit të Sigurimit të detyrojë regjimin izraelit t’i japë fund akteve të tij të agresionit kundër sovranitetit dhe integritetit territorial të Sirisë.

Maxhid Takht-Ravanchi i bëri deklaratat të martën gjatë një takimi të Këshillit të Sigurimit mbi zhvillimet më të fundit politike dhe të sigurisë në Siri. “Këshilli i Sigurimit duhet të veprojë me përgjegjësi dhe të detyrojë regjimin izraelit që menjëherë t’i japë fund shkeljes së sovranitetit dhe integritetit territorial të Sirisë”, tha Takht-Ravanchi në organin prej 15 anëtarësh. “Akte të tilla aventurizmi, të cilat i dënojmë me forcë, janë një shkelje e hapur e ligjit ndërkombëtar dhe një kërcënim për paqen dhe sigurinë rajonale dhe ndërkombëtare.” Izraeli shpesh kryen sulme me raketa dhe synon pozicione ushtarake brenda Sirisë, veçanërisht ato të lëvizjes libaneze të rezistencës Hezbollah e cila ka luajtur një rol kyç në ndihmën e ushtrisë siriane në luftën e saj kundër terroristëve të sponsorizuar nga jashtë. Izraeli ka qenë një mbështetës kryesor i grupeve terroriste që kanë kundërshtuar qeverinë e Presidentit Bashar al-Assad që kur militantët e mbështetur nga jashtë sulmuan Sirinë dhjetë vjet më parë. Qeveria siriane thotë se regjimi izraelit dhe aleatët e tij perëndimorë dhe rajonalë po ndihmojnë grupet terroriste takfiriste në Siri. Diplomati i lartë iranian bëri thirrje gjithashtu për t’i dhënë fund pushtimit të disa pjesëve të Sirisë dhe tha: “Të gjitha forcat e huaja të paftuara duhet të largohen nga vendi pa asnjë parakusht ose vonesë të mëtejshme.” Takht-Ravanchi nënvizoi se kriza siriane duhet të zgjidhet në mënyrë paqësore dhe në përputhje me parimet e së drejtës ndërkombëtare, dhe me respekt për sovranitetin dhe integritetin territorial të vendit, si dhe mosndërhyrjen në punët e tij të brendshme. “Ne refuzojmë aktivitetet separatiste ose nismat e paligjshme të vetëqeverisjes në Siri dhe dënojmë çdo përpjekje për t’i mbështetur ato. Sovraniteti, uniteti dhe integriteti territorial i Sirisë duhet të respektohen plotësisht nga të gjithë ”, tha ambasadori i përhershëm i Iranit në OKB.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.