Kamalvandi: Raisi dhe Putin diskutuan promovimin e bashkëpunimit bërthamor - Balkan Times

Kamalvandi: Raisi dhe Putin diskutuan promovimin e bashkëpunimit bërthamor

Zëdhënësi i Organizatës së Energjisë Atomike të Iranit (AEOI) Behruz Kamalvandi tha se presidenti iranian Ebrahim Raisi dhe homologu i tij rus Vladimir Putin diskutuan promovimin e bashkëpunimit në energjinë bërthamore dhe ndërtimin e njësive të reja të centralit atomik në Bushehr.

 Kamalvandi: Raisi dhe Putin diskutuan promovimin e bashkëpunimit bërthamor – Zëdhënësi i Organizatës së Energjisë Atomike të Iranit (AEOI) Behruz Kamalvandi tha se presidenti iranian Ebrahim Raisi dhe homologu i tij rus Vladimir Putin diskutuan promovimin e bashkëpunimit në energjinë bërthamore dhe ndërtimin e njësive të reja të centralit atomik në Bushehr.

Kamalvandi shtjelloi bashkëpunimin bërthamor Iran-Rusi, duke thënë se bashkëpunimi paqësor bërthamor ndahet në kategori të lidhura me energjinë dhe jo të lidhura me energjinë. Ai shtoi se radioizotopet përdoren për furnizimin me radiomedikamente dhe për fusha mjekësore, industriale, bujqësore dhe fusha të tjera paqësore bërthamore. Ai vuri në dukje se bashkëpunimi midis Iranit dhe Rusisë është duke u zhvilluar për prodhimin e të paktën 10,000 MW energji elektrike duke përdorur energjinë bërthamore. Kamalvandi vazhdoi duke thënë se Rusia mund të luajë një rol të rëndësishëm në realizimin e programit për prodhimin e 10,000 MW energji elektrike nëpërmjet energjisë bërthamore në Iran.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.