Irani do të përdorë të gjithë fuqinë e tij për të promovuar dialogun dhe pajtimin në Afganistan - Balkan Times

Irani do të përdorë të gjithë fuqinë e tij për të promovuar dialogun dhe pajtimin në Afganistan

Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit deklaroi se Republika Islamike do të përdorë të gjitha kapacitetet dhe mjetet e saj në dispozicion për të promovuar dialogun dhe pajtimin në Afganistanin e shkatërruar nga lufta.

Irani do të përdorë të gjithë fuqinë e tij për të promovuar dialogun dhe pajtimin në Afganistan – Zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit deklaroi se Republika Islamike do të përdorë të gjitha kapacitetet dhe mjetet e saj në dispozicion për të promovuar dialogun dhe pajtimin në Afganistanin e shkatërruar nga lufta.

Duke folur në një konferencë me gazetarët të hënën, Said Khatibzadeh reagoi mbi zhvillimet e fundit në fqinjin lindor të Iranit, duke thënë: “Ne jemi duke monitoruar nga afër zhvillimet në Afganistan dhe jemi në kontakt me të gjitha palët e përfshira.” Khatibzadeh tha se Irani ka shumë të përbashkëta historike dhe kulturore me Afganistanin dhe ka qenë gjithmonë pranë popullit mysliman të vendit fqinj në të gjitha epokat e ndjeshme dhe të rëndësishme të historisë pavarësisht nga të gjitha vështirësitë dhe kufizimet. Ai shtoi se Irani do të qëndrojë pranë popullit afgan në momentin vendimtar aktual dhe do të bëjë përpjekjet e tij maksimale për të ndihmuar në arritjen e paqes në këtë vend. “Republika Islamike e Iranit shpreh shqetësim për dhunën e shtuar në Afganistan dhe u bën thirrje të gjitha palëve të ndalin dhunën, të ruajnë paqen dhe të përpiqen të arrijnë zgjidhje paqësore përmes dialogut,” tha zëdhënësi i Ministrisë së Jashtme të Iranit. Said Khatibzadeh më tej vuri në dukje se Irani ka marrë një ftesë për të marrë pjesë në një konferencë të vendeve fqinje të Irakut dhe do të marrë një vendim në këtë drejtim në kohën e duhur. “Republika Islamike e Iranit ka mbështetur dhe do të vazhdojë të mbështesë paqen dhe stabilitetin në Irak dhe procesin politik në këtë vend,” shtoi Khatibzadeh.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.