Irani dhe Pakistani luajnë rol kyç në ruajtjen e sigurisë detare - Balkan Times

Irani dhe Pakistani luajnë rol kyç në ruajtjen e sigurisë detare

Komandanti i sapoemëruar i Marinës së Iranit, Admiral Shahram Irani deklaroi se Republika Islamike e Iranit dhe Pakistani luajnë një rol kyç në ruajtjen e sigurisë në ujërat rajonale, duke u kërkuar dy vendeve të rrisin bashkëpunimin për të garantuar sigurinë në Oqeanin Indian.

Irani dhe Pakistani luajnë rol kyç në ruajtjen e sigurisë detare – Komandanti i sapoemëruar i Marinës së Iranit, Admiral Shahram Irani deklaroi se Republika Islamike e Iranit dhe Pakistani luajnë një rol kyç në ruajtjen e sigurisë në ujërat rajonale, duke u kërkuar dy vendeve të rrisin bashkëpunimin për të garantuar sigurinë në Oqeanin Indian.

“Pakistani ka pasur gjithmonë një prani shumë autoritare dhe të koordinuar në det,” tha Admiral Shahram Irani në një takim të Shtunën në Teheran me shefin e Shtabit të Marinës së Pakistanit, Admiral Muhamed Amxhad Khan Niazi. Ai shtoi se marrëdhëniet e rrënjosura thellë midis dy vendeve në fushën detare patjetër do të hyjnë në histori. Komandanti i lartë iranian theksoi se strategjia më e rëndësishme e Republikës Islamike është rritja e marrëdhënieve bazuar në diplomacinë mbrojtëse. “Vendi ynë i është nënshtruar sanksioneve të padrejta dhe ka kaluar një periudhë të vështirë gjatë katër dekadave të fundit,” tha Admiral Irani, duke theksuar se Irani megjithatë ka arritur të përmbushë qëllimet e tij. Komandanti i lartë pakistanez mbërriti në Teheran të Shtunën për të diskutuar mënyrat e mundshme për të forcuar marrëdhëniet ushtarake dhe detare, për të përmirësuar sigurinë rajonale dhe për të përdorur përvojën e të dy vendeve në kryerjen e misioneve detare dhe mbrojtjen e interesave kombëtare të Iranit dhe Pakistanit në det. Në prill, forcat detare iraniane dhe një flotilje vizituese e anijeve luftarake nga Marina e Pakistanit organizuan stërvitje të përbashkëta në Gjirin Persik, të cilat shtriheshin në Ngushticën e Hormuzit dhe deri në pjesën veriore të Oqeanit Indian.

Burimi

Balkantimes

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.