I dërguari i Rusisë në Kombet e Bashkuara: Një luftë ekonomike globale po shpërthen - Balkan Times

I dërguari i Rusisë në Kombet e Bashkuara: Një luftë ekonomike globale po shpërthen

I dërguari i Rusisë në Kombet e Bashkuara ka thënë se pas operacionit special ushtarak të vendit në Ukrainë një luftë ekonomike po përhapet në botë.

I dërguari i Rusisë në Kombet e Bashkuara: Një luftë ekonomike globale po shpërthen – I dërguari i Rusisë në Kombet e Bashkuara ka thënë se pas operacionit special ushtarak të vendit në Ukrainë një luftë ekonomike po përhapet në botë.

Përfaqësuesi i përhershëm i Rusisë në Kombet e Bashkuara, Vasily Nebenzia, në një takim të Këshillit të Sigurimit për Ukrainën tha se Perëndimi kishte refuzuar të gjitha propozimet ruse për shqetësimet për zgjerimin e NATO-s, sipas IRNA. Nebenzia shtoi se intensiteti dhe shpejtësia e luftës ekonomike amerikano-evropiane kundër Rusisë tregojnë se Perëndimi po përgatitet për një luftë afatgjatë kundër Rusisë. Zyrtari tha: Kjo nuk është një luftë në Ukrainë, ndryshe nga sa thoni ju, kjo është një luftë prokure e Perëndimit kundër Federatës Ruse. Ambasadori i Rusisë në Kombet e Bashkuara vuri në dukje se ka njerëz dhe vende që kanë ëndërruar prej kohësh ta kthejnë Ukrainën në një urë lidhëse midis Rusisë dhe Rusisë dhe që nga pavarësia e Ukrainës 30 vjet më parë, ata kanë bërë gjithçka që është e mundur për të arritur këtë qëllim. Nebenzia theksoi se Rusia nuk ka pasur kurrë ndonjë iluzion për planet e Perëndimit për anëtarësimin e Ukrainës në NATO, megjithëse jo të gjitha propozimet e Rusisë për strukturën e sigurisë evropiane janë marrë në konsideratë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.