Hezbollah: Të gjitha opsionet në tryezë për të ndaluar Izraelin të plaçkisë burimet e Libanit - Balkan Times

Hezbollah: Të gjitha opsionet në tryezë për të ndaluar Izraelin të plaçkisë burimet e Libanit

Hezbollah: Të gjitha opsionet në tryezë për të ndaluar Izraelin të plaçkisë burimet e Libanit-Sejed Hasan Nasrallah i bëri komentet të enjten pasi një anije e operuar nga një kompani Greke mbërriti në fushën e gazit Karish në ujërat territoriale të Libanit për të nxjerrë gaz për regjimin okupues sionist. “Rezistenca nuk mund të heshtë përballë plaçkitjes së burimeve të Libanit. Detyra thelbësore e rezistencës është të mbrojë tokën, ujërat, naftën, gazin dhe dinjitetin e Libanit, “tha Nasrallah, duke shtuar se” të gjitha opsionet janë në tryezë për rezistencën për një mbrojtje të tillë”. “Armiku nuk e njeh ligjin dhe rezolutat ndërkombëtare,” tha ai, duke kujtuar se nuk ishin rregulloret ndërkombëtare, por në të vërtetë “presioni, lufta dhe rezistenca” që e detyruan armikun okupues të tërhiqej nga Libani Jugor dhe enklava Palestineze e Rripit të Gazës. Nasrallah tha gjithashtu se SHBA dhe Izraeli po përpiqen të godasin Libanin me “uri dhe ndarje”. Kompanitë libaneze që kanë qenë pioniere për nxjerrjen e burimeve të zonës detare “janë kërcënuar nga SHBA-ja dhe Izraeli”, tha ai, duke paralajmëruar se Uashingtoni dhe Tel Avivi po “grabisnin” një pjesë të madhe të zonës së pasur me burime. Sidoqoftë, Nasrallah pohoi se “rezistenca është në posedim të aftësive materiale dhe ushtarake që i mundësojnë asaj të parandalojë nxjerrjen e gazit nga fusha detare Karish.” Nasrallah paralajmëroi regjimin izraelit të mos nisë një luftë tjetër kundër Libanit, duke thënë se humbjet e regjimit do të ishin më të mëdha se ato të Libanit në rast të një konfrontimi të tillë ushtarak. “Armiku po kërkon rekurs në opsionin e luftës por kjo luftë do të ketë pasoja që nuk janë thjesht strategjike për të, por edhe kërcënojnë ekzistencën e tij,” përfundoi Nasrallah.

Burimi

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.