Guterres pranon mosfunksionimin e Këshillit të Sigurimit në luftën në Ukrainë - Balkan Times

Guterres pranon mosfunksionimin e Këshillit të Sigurimit në luftën në Ukrainë

Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së pranoi mosfunksionimin e Këshillit të Sigurimit në parandalimin e luftës në Ukrainë.

Guterres pranon mosfunksionimin e Këshillit të Sigurimit në luftën në Ukrainë – Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së pranoi mosfunksionimin e Këshillit të Sigurimit në parandalimin e luftës në Ukrainë.

Sipas agjencisë së lajmeve Fars, Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres në një konferencë të përbashkët shtypi me presidentin ukrainas Volodymyr Zelinsky në Kiev të enjten tha: Këshilli i Sigurimit nuk ka arritur të ndalojë dhe t’i japë fund kësaj lufte dhe kjo disfatë ka shkaktuar zhgënjim, mosbesim dhe zemërim të gjerë. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së, megjithatë, në një pjesë tjetër të fjalës të tij mbrojti performancën e OKB-së, duke thënë se stafi i OKB-së prej 1400 vetash në Ukrainë është ende duke punuar për të ofruar ushqim, para dhe mundësi të tjera për popullin e Ukrainës. Sekretari i Përgjithshëm i OKB-së Antonio Guterres bëri thirrje gjithashtu për rihapjen e korridoreve humanitare për evakuimin e civilëve nga qyteti ukrainas i Mariupolit, duke thënë se qyteti i rrethuar përballet me një krizë të rëndësishme që duhet të adresohej sa më shpejt që të jetë e mundur. Guterres të martën udhëtoi për në Moskë për t’u takuar me presidentin rus Vladimir Putin. Guterres për takimin e tij me Putinin tha: Presidenti rus në përgjithësi ka rënë dakord për pjesëmarrjen e Kombeve të Bashkuara dhe Komitetit Ndërkombëtar të Kryqit të Kuq në evakuimin e civilëve nga uzina e çelikut Azostal në Mariupol.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.