Franca vazhdon islamofobinë me mbylljen e 21 xhamive - Balkan Times

Franca vazhdon islamofobinë me mbylljen e 21 xhamive

Qeveria franceze ka mbyllur 21 xhami të tjera dhe ka vendosur 99 xhami në listën e vëzhgimit si pjesë e aktiviteteve të saj islamofobe.

Franca vazhdon islamofobinë me mbylljen e 21 xhamive – Qeveria franceze ka mbyllur 21 xhami të tjera dhe ka vendosur 99 xhami në listën e vëzhgimit si pjesë e aktiviteteve të saj islamofobe.

Sipas IRNA, ministri i Brendshëm francez Gerald Darmanin pretendoi se 21 xhami ishin mbyllur me pretekstin e luftimit të ekstremizmit dhe se gjashtë xhami të tjera po inspektoheshin dhe mund të mbyllen. Gjithashtu, aktet anti-islamike në Francë janë rritur ndjeshëm gjatë muajve të fundit. Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, së fundmi në një deklaratë që është larg normave të diplomacisë dhe parimeve të demokracisë, ka deklaruar se Franca do të vazhdojë të botojë karikatura fyese kundër Profetit të Shenjtë të Islamit (s.a.v.s.). Deklaratat anti-islamike të Macron kanë hasur në kritika dhe dënime të gjera nga njerëzit, zyrtarët dhe figurat myslimane në shoqëritë islame në mbarë botën. Pranimi i Islamofobisë është diskutuar prej kohësh publikisht në Perëndim, duke përfshirë edhe Francën. Ndër kandidatët për president të Francës, Marine Le Pen dhe Eric Zemour njihen për kundërshtimin e tyre ekstrem ndaj Islamit dhe myslimanëve. Myslimanët francezë kanë shprehur vazhdimisht shqetësimin e tyre të thellë për aktet dhe sulmet anti-islamike ndaj xhamive dhe qendrave islamike në vend dhe kanë kërkuar masa më të forta sigurie për t’i mbrojtur ato.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.