Forcat luftarake amerikane tërhiqen plotësisht nga baza Ain al-Assad e Irakut - Balkan Times

Forcat luftarake amerikane tërhiqen plotësisht nga baza Ain al-Assad e Irakut

Zëdhënësi i Komandës së Përbashkët të Operacioneve të Irakut tha se forcat luftarake amerikane janë tërhequr plotësisht nga baza ajrore Ain al-Assad dhe vetëm forcat këshilluese amerikane kanë mbetur atje.

Forcat luftarake amerikane tërhiqen plotësisht nga baza Ain al-Assad e Irakut – Zëdhënësi i Komandës së Përbashkët të Operacioneve të Irakut tha se forcat luftarake amerikane janë tërhequr plotësisht nga baza ajrore Ain al-Assad dhe vetëm forcat këshilluese amerikane kanë mbetur atje.

Në një intervistë me Sputnik Arabic të hënën, gjeneralmajor Tahsin al-Khafaxhi tha se të gjitha forcat amerikane, përveç atyre këshilluese, u tërhoqën plotësisht nga baza Ain al-Assad në provincën perëndimore të Irakut, al-Anbar. “Ka vetëm këshilltarë të mbetur në bazë, dhe këta janë vetëm këshilltarë,” vuri në dukje ai, duke theksuar se baza Ain al-Assad është një bazë tërësisht irakiane dhe kryekomandanti i saj është një zyrtar ushtarak irakian. Khafaxhi tha se në ditët në vijim, një delegacion irakian i sigurisë do të hyjë gjithashtu në bazën al-Harir në provincën Erbil në Irakun verilindor për të shoqëruar forcat amerikane që do të largohen nga baza. Ai gjithashtu theksoi se tërheqja e trupave luftarake amerikane nga Iraku do të shpallet zyrtarisht më 31 dhjetor. Grupet e rezistencës irakiane kanë thënë tashmë se prania e forcave amerikane nën çdo emër në Irak konsiderohet pushtim i huaj dhe se nuk ka dallim mes forcave luftarake dhe këshilltarëve.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.