Ceremonia e zimbajtjes për përvjetorin e vdekjes së Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.) - Balkan Times

Ceremonia e zimbajtjes për përvjetorin e vdekjes së Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.)

Ceremonia e zimbajtjes me rastin e përvjetorit të vdekjes së Profetit të nderuar të Islamit, Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.) u zhvillua në husejnijen “Imam Khomejnit (ra) në prani të Ajetullah Khamenei, liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit.

Ceremonia e zimbajtjes për përvjetorin e vdekjes së Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.) – Ceremonia e zimbajtjes me rastin e përvjetorit të vdekjes së Profetit të nderuar të Islamit, Hazretit Muhamed s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.) u zhvillua në husejnijen “Imam Khomejnit (ra) në prani të Ajetullah Khamenei, liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit.

Zyra për informim e liderit suprem të Revolucionit Islamik të Iranit njoftoi se Hoxhetul-Islam Ali gjatë një fjalimi në përkujtim të Profetit të nderur të Islamit s.a.v.s., tha: “Prezantuesi më i mirë të personalitetit të shenjtë të Hazretit Muhamed s.a.v.s. është vetë Zoti i madhëruar i cili në Kur’anin e shenjtë e prezanton Profetin e tij si një persona nga mesi i njerëzve, që qëndron në mesin e njerëzve, i dhimbshëm dhe i përkushtuar në udhëzimin e njerëzve, i mëshirshëm dhe shumë i dashur me besimtarët”.

Në këtë ceremoni edhe elegjistët e njohur kanë thurur elegji në përkujtim të Profetit të nderuar të Islamit s.a.v.s. dhe të Imam Hasanit (a.s.).

Sot është data 28 e muajit safar të vitit 1443 hixhri kameri që përkon me 5 tetor të vitit 2021, e cila shënon përvjetorin e vdekjes së Profetit të nderuar të Islamtit s.a.v.s. dhe përvjetorin e martirizimit të Imam Hasanit (a.s.), imamit të dytë të myslimanëve shiitë.

Burimi
(Pikëpamjet e shprehura në këtë artikull nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht qëndrimin editorial të BalkanTimes.)

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.